Overleg:Willem van Saeftinghe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Dreigende annexatiedrang[brontekst bewerken]

De passage over het doek van Dekeyser klopt uiteraard niet: "In een sfeer van dreigende annexatiedrang van het Franse Keizerrijk gebruikten Belgicistische kunstenaars de Vlaamse veldslag om het bestaansrecht van de nog jonge Belgische staat historisch en politiek te rechtvaardigen."

Het eerste Franse Keizerrijk gaat aan de Belgische staat vooraf en het tweede Keizerrijk ontstaat meer dan een decennium na het schilderen van het doek van Dekeyser. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nederbelg (overleg · bijdragen)

Ik zie dat dit gedeelte is toegevoegd door Borluut. Misschien kan hij hierop reageren en de tekst eventueel aanpassen? Mvg, Encycloon (overleg) 27 feb 2019 10:08 (CET)Reageren

Geachte heren Nederbelg en Encycloon, Jullie opmerking is volkomen terecht. Er staat een fout in de tekst. Het eerste Keizerrijk o.l.v. Napoleon kwam officieel ten einde op het Congres van Wenen (1815) terwijl het tweede Keizerrijk duurde van 1852 tot 1870, m.a.w. voor en na de creatie van het bewuste schilderij. Toch was de annexatiedrang van Frankrijk (!) t.a.v. België in die periode meer dan rëeel. Getuige daarvan de Wellingtonbarrière en later de bouw van de Brialmontvesting. Ik zal de tekst corrigeren. Alvast bedankt voor uw scherpzinnige, constructieve opmerking. Oprechte groeten! Borluut (overleg) 27 feb 2019 15:48 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Willem van Saeftinghe. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 mei 2019 01:47 (CEST)Reageren