Naar inhoud springen

Overleg:Winterrietpeer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door JanB46

Iedereen bedankt voor de verbeteringen waardoor de bijdrage beter aan de Wiki eisen voldoet. Wees echter terughoudend met inhoudelijke wijzigingen. Ik ken de Winterrietpeer heel erg goed. Beter dan je de soort uit sommige boekjes kunt leren kennen.

Beste JanB46,

Boekjes kunnen vol fouten zitten. Het is niet zinvol die fouten over te schrijven en in de Wikipedia op te nemen. Ik ken de Winterrietpeer uit de praktijk, niet uit een boekje. Mijn informatie is gebaseerd op kennis, ervaring en de realiteit.

De Winterrietpeer is GEEN goede bewaarvrucht en werd daarom geweckt om te kunnen bewaren.

Het vruchtvlees van deze soort kleurt NIET rood bij koken.

Een vruchtboom kan gesnoeid worden om uit te groeien tot laagstam, hoogstam, of leiboom in verschillende vormen. Een hoogstam vruchtboom is NOOIT een leiboom. Niet elke soort kan als leiboom of snoer gekweekt worden. De Winterrietpeer leent zich niet voor leivormen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.46.130.60 (overleg · bijdragen) 13 sep 2009 15:36

gecopieerd van overlegpagina gebruiker: 213.46.130.60:

Hallo IP-gebruiker, De aanvullingen die ik deed kwamen van verschillende plaatsen op het net. Aanleiding om naar andere bronnen te gaan kijken was dat wit blijvende vruchtvlees, vond ik bijzonder. Die leivorm zal ik verkeerd gelezen hebben. De bewaarbaarheid (vroeger tussen riet in een kuil, vandaar de naam) ben ik meer dan eens tegen gekomen. Roodkokendheid wordt algemeen vermeld terwijl ik geen enkele keer wit tegen kwam. Nou ja allemaal geen halszaak, maar heb jij misschien een echte goede bron want een die boven het niveau van een kwekerij uitkwam vond ik helaas niet. Vr. groet, --JanB 13 sep 2009 15:56 (CEST)
Hallo perenliefhebber, Toch kom ik overal 'roodkokend' tegen voor de winterrietpeer. Zie bv hier: Tuinkrant plantengids. Ook een deskundige op het gebied van oude vruchtboomrassen die voor mij 'een boekje' raadpleegde kwam met roodkokend. Hij bevestigde ook de pluktijd van begin oktober en een bewaar duur tot februari(!) mits luchtgekoeld. Was jouw peer zaliger wel een winterrietpeer? Als je niet naar een betrouwbare bron kunt verwijzen stel ik voor de tekst toch maar weer aan te passen. Groet, --JanB 16 sep 2009 19:04 (CEST)Reageren

einde copie