Overleg:Wokkels

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Uitvinder[brontekst bewerken]

Ik heb de zgn uitvinder van de Wokkel weggehaald. Ook met het steeds serieuzer worden van WP:BIO als leidraad/richtlijn denk ik dat we zulke claims van duidelijk bronnen moeten laten voorzien. Willem(o) 8 aug 2009 18:20 (CEST)Reageren

Noot van Smith naar Lays / geschiedvervalsing[brontekst bewerken]

Zojuist zag ik dat, in een voetnoot van dit artikel, de verwijzing naar een webadres (URL) van smith.nl van Smiths Food Group naar lays.nl van Lay's. Op het eerste gezicht lijkt dat in orde, als het bedrijf van de Wokkels nu is opgegaan in Lay's.

Aan de andere kant lijkt me hier sprake van (naar ik nu concludeer bewuste) geschiedvervalsing (hieronder ga ik hier nader op in) en dat past volgens mij niet op Wikipedia.

De "wokkels" zijn kennelijk bedacht in het verband van Smith(s), de naam Smith en de voorgeschiedenis van de naam wokkels en zelfs de bedenker van de naam zijn hier inmiddels volkomen weggejorist.

Over deze wijziging: Er is een (verplichtende) richtlijn op Wikipedia, dat mensen moeten vermelden als ze direct belang hebben in het bijdragen aan Wikipedia. Deze wijziging werd gemaakt anoniem, vanuit een internet-adres (URL) dat nooit eerder gebruikt is. Desondanks is deze wijziging, waarvoor een commercieel belang aannemelijk is, en het gezien het bovenstaande volstrekt duidelijk is dat hier, te kwader trouw, informatie is weggehaald, zonder meer geaccepteerd. Hoe is dit mogelijk ?

Paulbe (overleg) 14 apr 2017 22:13 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wokkels. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 apr 2019 07:53 (CEST)Reageren