Overleg:Zwanenveld

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Van de op de pagina van Zwanenveld genoemde drugsgebruikers, die zouden rondhangen in de buurt van het station, is naar mijn mening nauwelijks sprake meer. Als er al wordt rondgehangen, wat ik ook maar zelden meemaak, gebeurd dit door jongeren. In het verleden was er van drugsgebruikers wel sprake (vandaar dat het ook op wikipedia staat), maar de laatste jaren verplaatsen de drugsgebruikers zich vooral naar de stad en de daklozenopvang op bedrijventerrein Winkelsteeg. Het gegeven dat de drugsgebruikers dus nog altijd regelmatig bij het station/winkelcentrum rondhangen, is een beetje achterhaald en niet juist.

Zelf woon ik vlakbij Zwanenveld en ik kom vaak, ook 's avonds en 's nachts, in de omgeving van het station/winkelcentrum. Zoals op de zwanenveld-pagina te lezen is, neemt de overlast in de wijk als geheel af. Dat is ook zeker het geval waar het de rondhangende drugsgebruikers betreft.

Niet alleen mijn eigen ervaring, maar ook de informatie van misdaadkaart.nl laat zien dat er tegenwoordig nauwelijks nog overlast door drugsgebruikers is op deze lokatie.

Ik wil dan ook voorstellen deze passage aan te passen en de zinsnede over drugsgebruikers te verwijderen. Daardoor komt de focus op de rondhangende jongeren, hetgeen volgens mij meer strookt met de realiteit.

Ik neem aan dat mensen die bekend zijn met de omgeving van Zwanenveld, het met mij eens zijn dat er van drugsoverlast eigenlijk nauwelijks nog sprake sprake is. Natuurlijk zal er af en toe een junk rondlopen en af en toe wat gedeald worden, zoals overal in Nederlandse steden, maar de overlast is niet noemenswaardig en niet terecht om te vermelden.

Marc van de Wielen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.82.157 (overleg · bijdragen) 1 dec 2008 22:24 (CET)Reageren

Beste Marc, de Wikipedia is er niet voor eigen onderzoek, maar baseert zich op openbare bronnen. Als ik naar recente openbare bronnen kijk (een simpele Google-query op drugsoverlast Zwanenveld) dan vind ik het volgende:
  • PvdA in de buurt: Zwanenveld, 27 september 2008: De PvdA-ers maken een wandeling door de wijk en gaan in gesprek met wijkbewoners en bewonersorganisaties. Daarbij gaat het over de problemen die in de wijk spelen: de onveiligheid in sommige straten, drugsoverlast tussen het spoor en de achterkant van het winkelcentrum, de parkeeroverlast en het gebrek aan voorzieningen voor jong en oud.
  • Verslag collegebezoek Zwanenveld 15 april 2008: Drugsoverlast trappen station. Klachten van bewoners over drugsoverlast onder aan trappen van het station. (al spreekt de politie tegen dat er overlast is - maar de bron vermeldt wel dat er bewonersklachten zijn).
Je kunt dus niet ontkennen dat er vooral rondom het NS-station en het belendende winkelcentrum overlast is, al heb je gelijk dat het vooral rondhangende jongeren en alcoholisten zijn (zie verslag collegebezoek). Ik zal de bronvermelding aanpassen.
--Robert (overleg) 2 dec 2008 10:42 (CET)Reageren
Overigens, wat ik pas overlast noem (en ook in het collegeverslag staat), zijn die irritante Roemeense bedelaars muzikanten, die bijna geen noot kunnen spelen maar wel de godganse dag voor de ingang van het winkelcentrum geld zitten vangen. Goeie business, dat wel! ;-) --Robert (overleg) 2 dec 2008 11:10 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Zwanenveld. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 okt 2017 13:57 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Zwanenveld. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 jul 2018 16:38 (CEST)Reageren