Overleg Wikipedia:Wikiproject/Molenproject

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Verrijking van de Infobox molen met Wikidata gegevens[brontekst bewerken]

Beste molenfanaten,

Misschien heb je gemerkt dat ik de laatste weken het Sjabloon:Infobox molen heb zitten bijwerken met wikidata. Ik hoop dat jullie dat kunnen apprecieren. (Bij de meeste Nederlandse molens is er geen impact, bij de Belgische is dat wat anders want daar waren er veel zonder infobox)

Hierbij heb ik ook gemerkt date er informatie is die volgens mij nog niet in Wikidata zit (al zou ik me kunnen vergissen. Ik heb twee weken nodig gehad om uit te vissen dat de vlucht in Wikidata de spanwijdte is, wat uiteinde lijk in Wikipedia:Wikiproject/Molenproject/Wikidata stond).

Nu vroeg ik me af of er iemand interesse heeft om voor de andere stukken van de infobox Wikidata properties aan te vragen? Mijn molenkennis is veel te klein om daar met vertrouwen een stap te wagen.

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 16 jul 2023 14:02 (CEST)Reageren

Als ik zo heel snel kijk, ben je er redelijk. Het monumentnummer kan nog uit P359 komen, dat is alleen voor Nederland. Voor België is er P1764, maar daar is nog helemaal geen veld voor in de infobox, en naar ik weet nog geen linksjabloon. Maar lijkt me prima om op te zetten ook. De andere velden (kwa windmolen) zijn nog niet makkelijk via wikidata op te zoeken, en hebben nog wat opschonen/samenvoegen nodig. Daar wil ik me eerst op concentreren binnenkort. Akoopal overleg. 17 jul 2023 00:17 (CEST)Reageren
Prachtig, dat is de verduidelijking die ik zocht. Jij doet eerst een review van de infoboxstructuur en dan zien we verder. Het monumentnummer komt ook in orde, geen probleem.
als er andere mensen nog suggesties hebben hoor ik ze graag. SvenDK (overleg) 17 jul 2023 15:02 (CEST)Reageren