Overleg categorie:Nederlands persoon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Liever zo weinig mogelijk individuele personen in de hoofdcategorie[bewerken]

  • Ik heb zojuist ruim driehonderd artikelen van de categorie Nederlands persoon overgeheveld naar één van de ruim tachtig subcategorieën. Als een persoon een plaats krijgt in een encyclopedie, dan is dat altijd om een bepaalde reden of in een bepaalde hoedanigheid (soms meerdere). Ik vraag bij deze om voor nieuwe artikelen liefst een passende subcategorie te zoeken. Dank. Rood-geel-blauw 6 aug 2006 00:15 (CEST)
    • Hulde voor je werk! C&T 15 aug 2006 14:37 (CEST)

Nederlanders[bewerken]

In de categorie en in de subcats an Categorie:Nederlands persoon zijn veel mensen gecategoriseerd die eigenlijk geen Nederlander waren. Dit, omdat Nederland pas in 1830 ontstond. Je kan dus zeggen, dat de mensen die in 1829 of eerder zijn gestorven, geen Nederlanders waren. Zeker, de Categorie:Nederlands militair in Spaanse dienst. Hsf-toshiba 21 jul 2010 09:26 (CEST)

Dan maar hernoemen naar Categorie:Onderdaan van het Koninkrijk der Nederlanden of iets dergelijks? --BDijkstra 26 jul 2010 10:03 (CEST)
De voorbeeldcategorie 'Nederlands militair' is qua inhoud opmerkelijk, daar zitten weinig 'Nederlanders' in. Maar om nu iedereen die voor 1829 is gestorven geen Nederlander te noemen?! Hoe noem je iemand die is geboren in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden of de Bataafse Republiek dan? Tijd voor een Categorie:Persoon uit een van de voorlopers van het huidige Nederland? RONN (overleg) 3 aug 2010 13:20 (CEST)