Overleg gebruiker:109.128.156.22

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 109.128.156.22! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook je hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.969.810 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding
  • Hoi, welkom op Wikipedia. Ik zie dat je regelmatig bewerkt de laatste dagen. Misschien een idee te registreren, zo te zien zijn het goede bewerkingen. Alle bewerkingen van IP-gebruikers komen op een speciale lijst en moeten gecontroleerd en gemarkeerd worden. Bij een geregistreerd iemand hoeft dan niet (dat wil niet zeggen dat je bewerkingen nooit gecontroleerd / gecheckt worden) en dat scheelt veel tijd voor anderen. Ook heb je geregistreerd meer rechten en bouw je ook nog meer rechten op door regelmatig te bewerken. (denk aan peilingen en stemmingen, het zelf hernoemen van artikelen (indien echt nodig) en niet steeds die vervelende teksten in beeld. Ook ben je anoniemer dan met een IP-adres, tenzij je de eigen voor- en/of achternaam neemt als gebruikersnaam (dit is niet aan te raden, hoewel sommigen het doen). Zie ook hieronder. M.v.g. - Richard kiwi Overleg 19 mrt 2019 23:10 (CET)

Crystal wp.png   Is registratie een idee voor jou? Lees hier wat de voordelen zijn!