Overleg gebruiker:146.175.101.207

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb een vraag voor de meeste wikipedia-schrijvers.

-hoe komt het dat jullie graag aanvullen dat een geleerde of een bekende arabier is ,maar als het om amazigh aanvulling dan worden jullie te lui?

voorbeelden:

  • Septimus Severus is in afrika geboren. waarom is men te gierig om aan te vullen dat hij een amazigh is, zelfs als hij dat ontdenk?
  • Ibn Battuta deze nekende verkennen of reiziger is amazigh, toch culden jullie aan dat een arabische reiziger was.
  • Caracalla hij was de zoon van septimus severus. waarom zijn jullie te gierig om aan te vullen dat hij een amazigh was.
  • Macrinus dit geldt ook voor deze romeinse keizer (van amazigh oorsprong).
  • Ibn Khaldun is een geweldige arabische historicus. hij is tunisie geboren , en hij stamt van de jemenitische arabieren die zich al lang in andalusië (spanje ) verstigden.

(het is dankzij de setelliten gebeurd). toch acceptbaar. waarom zijn jullie nauwkeurig en twijfelactig zoals het de gewoonte is?

  • Couscous deze naam is niet juist, maar hij is de nam van het verbasterde imazighische woord "Suksoe" (tamazight is dankzijgod nog levend).

maar iemand zei tegen mij dat ik de titel negeer wanneer ik suksu gebruik. waarom kan hij de titel niet wijzigen als de naam fout is? (in het duitstalige wikipedia is kuskus een arabisch specialiteit) (dat heeft echt met historische feiten).

  • Moren dit woord is een imazighisch woord wat land betekent (murt tamurth ammur), maar volgens de schrijvers van wikipedia zijn de moren :syries en arabieren en berbers , er werd over syries en arabieren geschreven maar over de berbers niet , terwijl de moren alleen imazighen geen syries of arabieren.
  • Tamazight met lange discussie , waw, iedereen is nauwkeurig, iedereen wil de absolute juiste inforamatie aanvullen niets anders.

waar waren deze nauwkeurige deskundigen ,toen tamazight was genegeerd in de lijst can de talen van de wereld? en in de lijst van de afrazische talen? nog erger, toen de nauwkeurige taalkundigen aan het discussieren waren om de absoluite concrete informaties aan te vullen. was er geen enkel regel over tamazight in de lijst van De Afro-Aziatische talen.zie ovelgpagina daarvan.

(zeker 10 miljoen tamazightsprekers ... deze auteur heeft het bijgevoed nadat ik zei dat er tamazight ontbreekt dan schreef hij "10 tamazightspreker... " hij is erger dan de arabische regeringen en de arabische nationalisten gezien dat de arabische nationalisten toegeven dat er meer dan 46 procent van de imazighen in marokko dus veel meer dan 10 miljoen (alleen in marokko), en anderen en dat is lang.

De Amazones deze godinnen zijn eventueel imazighische (berberse ) godinnen maar de auteur heeft niets anders gezegd dan ze griekse godinnen waren. en het is heel moeilijk het artikel te verbeteren zelfs als jij met beswijzen komt. (nauwkeurige deskundigen zei ik al).

Barbarije wat voor een tekst. ik ben geen politicus dus ik ga geen diplomatieke woorden gebruiken. dat is puur haat. want het heeft geen betekenis te zeggen dat ze hun geld verdienen door te plunderen en ze de zeeën onveilig maakten. dat is ongezegd, en een rechtvaardig zou dat toegeven, maar ze zijn jammer genoeg niet te koop zelfs met gouden. dat kende nooit een politieke eenheid, dat wered er geschreven. maar hij heeft er moeite mee om te zeggen dat ze onder de almohaden een eenheid kenden. zelfs als hij dat zou weten. dan is het heel erg dat te verbeteren. (wat zit in jullie onderbewust).

Imazighen dit genegeerde artikel is al lang niet aangevuld. ik heb dat wel aangevuld. de verbetering was op deze manier: verder was septimus severus de enige romeinse keir die in noord afrika geboren is. wat is dat verloochenen cahcher snoeffa vervalsen . hij was de enige niet. maar ook macrinus, en bovendien hebben we het niet over wie in noord afrika geboren is , maar over amazigh als romeinse keizer. mogelijk waren er farao's van amazigh oorsprong. zo nauwkeurig zo twijfelachtig. maar hij had gewoon de koningen van egypte bekijken , maar ja,ze zijn daar ook verloochend , hij was een lybier. indrukwekkend was sint augustinus een amazigh ; waarom indrukwekkend ; hij was wel indrukwekkend door zijn capaciteiten niet omdat hij amazigh was. bovendien zijn de meeste van de allerheiligste christenen van imazighische oorsprong. zoals: tirtullia en augustunis en monica (zijn moeder) aruis en donatus abruqus vibia perpitua... (dus het is indrukwekkend als een heilige geen amazigh is , niet de tegestelling).

de tweede verbetering: de beschaade grieken noemden hen de barbaren ,jullie geloven waarschijnlijk in jullie beweerde wereld de grieken hebben een groot aantal van de imazighen overgenomen , de godsdienstige muziek, de blokfluit (zijn oude naam was de lybier) de grieken hebben ook de imazighische ontedekking van "et paard met een wagen" overgenomen. het imazighische schrift is ouder dan het griekse schrift niet zoals een nauwkeurige deskundig zei "de oudste inscripties dateren uit 139 v.C . de oudste roman die we hebben is een imazighische roman door apuleuis geschreven niet door een grieks.

haha, het rare is dat de arabieren beweren dat westers de imazighen finacieël onderseteunt , met academische specialisten. ( dit is een nauwkeurige wereld).

hopelijk worden deze vragen niet verwijderd maar wel beantwoord.