Overleg gebruiker:213.118.88.210

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Jeroenvrp in het onderwerp Franciscus

Kort[brontekst bewerken]

De reden dat Malcolm Young, Cliff Williams en Phil Rudd verwijderd waren (nadat u ze gisteren had aangemaakt), was dat ze nogal erg kort waren... Inmiddels is Malcolm Young al weer van "Werk in uitvoering" voorzien en zal indien het artikel niet verder uitgebreid wordt, over twee weken verwijderd worden. - Puck 13 jun 2005 19:56 (CEST)Reageren

Franciscus[brontekst bewerken]

Beste gebruiker,
We hadden al een artikel over Franciscus van Assisi. Uw vergissing is begrijpbaar, omdat vanaf het artikel Clara een verkeerde link was gelegd. Dit is ondertussen hersteld. Ik zet hieronder u tekst neer, omdat het artikel Franciscus wordt verwijderd. Er zijn namelijk meer mensen met de voornaam Franciscus. Als u wil en dit ook nog nodig vind, kunt u kijken of er delen van u tekst op Franciscus van Assisi een toegevoegde waarde hebben.
Excuses voor het ongemak. - Jeroen ... 23 jun 2005 18:00 (CEST)Reageren

Franciscus van Assisi (geb. 1181 à `82), een van de populairste middeleeuwse heiligen. Zijn doopnaam was eigenlijk Giovanni (Johannes), maar zijn vader noemde hem na een reis naar Frankrijk Francesco `Fransman'. Hij is de geestelijke vader van enige orden, waarvan de franciscaner en de clarissenorde de bekendste werden. Deze verbreidden zich snel over Europa. Zelf trok hij in 1214-15 door It., Zuid-Fra. en Spa. Hij is gest. in 1226 en begraven in de San-Francesco-kerk in Assisi. Ongeveer twee jaar na zijn dood werd hij door Gregorius IX heilig verklaard; kerk. feestdag: 4 okt. Met zijn verering verbreidde de naam Franciscus zich snel over Europa, in Fra. had de naam van Frans I daarbij ook veel invloed. In Holl. is de naam voor het eerst in 1421 aangetroffen (Van der Schaar; Fransoys komt wel eerder voor, maar als aanduiding van `Fransman'). Vr. vormen sinds het begin van de 17e eeuw (Fransijntge, Francina).