Overleg gebruiker:Anoukvane

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Pieter de Graaf[brontekst bewerken]

Hoi Anoukvane, ik zie je nieuwe artikel Pieter de Graaf. Je bent duidelijk fan van deze pianist, maar het probleem is ook dat je schrijft als een fan: de tekst is een soort recensie die meer geschikt is voor een blog, website of tijdschrift dan voor een encyclopedie. Ik heb het over zinnetjes als ...Zijn liefde voor de piano begon al als klein jochie... en ...‘Modern creative’ of neoklassiek, zo je wilt... of ...De nummers zijn verstild, gevoelig, intiem… afgewisseld met robuust en rijk gearrangeerd.... Dat is allemaal te populair geschreven. In een encyclopedie moet de tekst zo neutraal en saai mogelijk zijn. Vermijd ook bijvoeglijke naamwoorden als 'vrolijke kinderzender', want dat is een volkomen subjectieve beschrijving en bovendien niet nodig voor het onderwerp.

De enige meningen die je kunt geven, zijn die van onafhankelijke, gezaghebbende bronnen. Simpel gezegd: jij mag niks van de pianist en zijn muziek vinden, anderen wel. Dus als je bronnen kan geven waarin iets over de nummers is gezegd, kun je daarvan melding maken; is het je eigen interpretatie van zijn muziek, dan mag het niet. Dus ...Een spel tussen spanning en ontspanning dat hij meesterlijk beheerst... kan alleen als citaat/parafrasering van iemand anders, en niet als jouw eigen mening.

Ik raad je aan de tekst te ontdoen van de franje en je te beperken tot een puur zakelijke beschrijving. Anders is de kans groot dat iemand het bijvoorbeeld ziet als 'reclame-artikel' voor Pieter de Graaf, en het nomineert voor verwijdering. Kijk hoe andere artikelen zijn opgebouwd, zoals Cor Bakker (musicus) en Reinbert de Leeuw. Thieu1972 (overleg) 9 sep 2019 20:31 (CEST)[reageer]

Dankje voor de feedback, ik ga er morgen na mn werk eens even induiken. Is eerste keer :)