Overleg:Engineering

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:Blueknight/Engineering)
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Blueknight in het onderwerp Argumenten

Hernoeming[brontekst bewerken]

De pagina is op 20 mei 2014 bij TBP-sessie verwijderd en op verzoek teruggeplaatst in gebruikersnaamruimte, om opgeknapt te worden. Vervolgens is de pagina door Keijser op 3 juli 2014 om 14:11‎ hernoemd vanaf gebruikersnaamruimte naar hoofdnaamruimte. Ondergetekende is hier pas vandaag erachter gekomen. BlueKnight 27 jan 2015 14:59 (CET) NB Zie ook deze discussie op overlegpagina van "mede-nominator" Erik Wannee.Reageren

Voorbeelden van gebruik "engineering" in Nederlandse taal[brontekst bewerken]

Voorbeelden om te onderbouwen dat het hier niet om de Engelse term "engineering" gaat maar om de Nederlandstalige term " engineering", deze voorbeelden zijn bedoeld voor lezers die buiten de engineerings-sector werkzaam zijn.

  • Magazine bouwwereld - 04 2014 - blz. 24:"Voor de engineering van de dakconstructie trok M* W* samen op met hoofdconstructeur Ingenieursbureau K* & D*.". Blz 53 "V* en B* deed daarom voor de engineering van het dak een beroep op de expertise van dakenproducent U*.".

BlueKnight 27 jan 2015 14:59 (CET)Reageren

  • Gebruikt in bedrijfsnaam: Compliance Engineering Nederland

Argumenten[brontekst bewerken]

Argumenten tegen samenvoegen naar artikel "ingenieur"

  • Engineering is een activiteit, "engineer"/ingenieur is een beroep. In het Nederlands is ingenieur zowel een beroep als een titel die na behalen van opleiding toegekend wordt. Het gaat in dit artikel specifiek om de term en de betekenis(sen) ervan. Engineer als beroep is geen Nederlands woord, engineer in de zin "ik engineer, hij engineert" is wel een Nederlands woord, zij het vernederlandst. Door te samenvoegen naar artikel over ingenieur wordt deze nuance (bewust?) niet goed uitgelegd.
  • De tekst zou na samenvoegen alsnog verdwijnen, zie deze bewerking, momenteel wordt de term nergens op betreffende pagina uitgelegd.
  • De redirect vernufteling had ik na bovenstaande bewerking genomineerd voor verwijdering, maar dit is uiteindelijk een doorverwijspagina geworden naar Ingenieur. De term vernufteling wordt op dit moment niet uitgelegd in betreffende artikel, ondanks dat er met deze term ernaar verwezen wordt.
  • Bij engineering komt er vanzelfsprekend veel techniek kijken, maar dat wil niet zeggen dat engineering en technologie dezelfde begrippen zijn. Er is overlap maar ook duidelijke verschillen in de scope, zo wordt de term ook gebruikt om activiteiten aan te duiden waar bij er geen techniek komt kijken. Dit is een van argumenten tegen samenvoegen naar het artikel over technologie. BlueKnight 27 jan 2015 15:06 (CET)Reageren
  • Engineer komt zo vaak voor in Nederland dat je kunt spreken van een "leenwoord". https://onzetaal.nl/uploads/editor/leenwoordtelling.pdf
Te verwijderen pagina's

Dit artikel is reeds genomineerd geweest ter verwijdering op de beoordelingslijst op 27 oktober 2015. De behandelend moderator heeft toen besloten het artikel te behouden. Voor toelichting, zie hier.
Gelieve het artikel niet zomaar opnieuw te nomineren. Bevat het artikel grote onzin of fouten, kijk dan na in de geschiedenis of er sinds de laatste nominatie geen grote fouten zijn ingeslopen. Overleg eerst op deze pagina of doe een oproep op Wikipedia:Overleg gewenst.