Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Gamemeneer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Sumurai8 in het onderwerp In antwoord op uw terugkoppeling

Deze gebruiker is voor onbepaalde tijd geblokkeerd en kan de encyclopedie niet meer bewerken.
Gamemeneer (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | CA | cross-wiki)verwijderde bijdragen

  1. 27 sep 2015 22:10 (CEST) zeer grove racistische scheldpagina plaatsen
    • blok onbepaalde tijd; youtubevandaal in vereniging

In antwoord op uw terugkoppeling[brontekst bewerken]

Beste Gamemeneer,

Iedereen kan Wikipedia bewerken, dus u kunt zelf ook pagina's toevoegen over youtubers. Het aantal abonnees is een slechte maatstaf voor hoe bekend, of hoe toonaangevend een kanaal is, of hoe bekend of toonaangevend de persoon achter dat kanaal is. Vijftigduizend abonnees is daarnaast erg laag. Onder Wikipedia:Relevantie per onderwerp#Personen is de categorie "Personen die een beroep uitoefenen" denk ik de beste maatstaf die we kunnen hanteren. Voor die categorie is het van belang dat deze persoon niet alleen hun beroep uitvoert, maar toonaangevend is binnen dat vakgebied, of algemene bekendheid heeft buiten dat vakgebied. Dat betekent dat wanneer u aan een willekeurig persoon binnen dat vakgebied vraagt "wie is x?", de meeste daarop blind antwoord kunnen geven, of dat er (uitgebreide) media-aandacht geweest moet zijn voor dat specifieke kanaal/persoon. Is dat niet het geval, dan kan een bepaald persoon wellicht nog encyclopedisch relevant zijn door andere werkzaamheden die deze heeft uitgevoerd, danwel uitvoert. Zorg in ieder geval dat wanneer u schrijft over een bepaald persoon of kanaal, dat er iets zinnigs te melden valt buiten het feit dat ze hun baan uitoefenen.

Het is ook goed u te realiseren dat Wikipedia onderhouden wordt door vrijwilligers, die in veel gevallen niet zijn opgegroeid met youtube, en waarvoor het bekijken van youtubefilmpjes niet een vanzelfsprekend tijdsverdrijf is. Dat zorgt van nature voor enige weerstand wanneer een artikel over dat onderwerp wordt omschreven. Wanneer u dus artikelen wil schrijven over youtubers, zorg dan dat u begint met youtubers waarover zeker geen controverse over bestaat. PewDiePie heeft bijvoorbeeld al een artikel. Wellicht zijn er kanalen met miljoenen abonnees waarover u wat zou willen schrijven. (Mensen als John Bain bijvoorbeeld)

(Daarnaast: Ik merk dat in korte tijd meerdere accounts ongeveer dezelfde terugkoppeling hebben geschreven. Mocht u meerdere accounts hebben aangemaakt, zorg dan dat duidelijk staat vermeldt bij ieder account welke accounts u nog meer beheert.)

Sum?urai8? 28 sep 2015 14:53 (CEST)Reageren