Overleg gebruiker:Jonas vdb

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Scoutpedia

Hallo Jonas vdb, van harte welkom op Wikipedia. Ik zag in de recente wijzigingen dat je je eerste bewerking al gedaan hebt. Als je iets wil weten dat je niet kan vinden in het gebruikersportaal, stel dan gerust je vraag op mijn overlegpagina. Ik wens je tenslotte heel veel plezier op Wikipedia. Dedalus ~~~~~

Hallo Jonas. Ik zag dat je een afbeelding hebt geupload(Afbeelding:ScoutsDendermondeHerfstontmoeting.jpg) gemaakt. Heb je deze zelf gemaakt of ergens vandaan gehaald? De licentie 'Beperkt gebruik', die je hebt opgegeven, is helaas eigenlijk niet geschikt voor Wikipedia. Als je 'm zelf hebt gemaakt raad ik je aan om een andere licentie te kiezen, zoals bijvoorbeeld Creative Commons of GFDL. Als je niet weet hoe je een licentie moet wijzigen plaats dan een bericht op m'n Gebruikerspagina. Bedankt!  Husky 11 jan 2006 19:07 (CET)Reageren

Hallo Jonas. Ik heb een reactie op je vraag op mijn Overlegpagina gezet.  Husky 12 jan 2006 11:40 (CET)Reageren

Scoutingvereniging[brontekst bewerken]

Hoi Jonas,

Welkom op wikipedia! Leuk om een medescout tegen te komen hier, er zijn er nog een paar meer actief.

Wat ik je vragen wilde: Kun je nog wat meer vertellen over de Scouts Dendermonde? Zoals het artikel er nu bij ligt, ben ik namelijk bang dat het niet zoveel encyclopedische waarde heeft voor wikipedia. Ik heb het artikel dan ook voor verwijdering genomineerd. Je kunt reageren op mijn overlegpagina, mocht je vragen hebben over hoe het artikel te verbeteren. Overigens kun je je artikel sowieso WEL kwijt op de scoutpedia, een wiki speciaal voor scouting. Kende je die al? Hij is nog klein, maar groeiende. Er zijn al een stuk of tien groepen die daar een artikel over hun eigen groep gemaakt hebben. Misschien leuk om je groep daar ook tussen te zetten?

Groetjes, Sietske Reageren? 12 jan 2006 23:17 (CET)Reageren

Link naar www.scoutpedia.nl

Energie[brontekst bewerken]

Hmmm.... ik vind het erg gaaf dat je er energie in wilt steken om het een goed artikel te laten zijn. Een vereniging die is opgericht vóór de Tweede Wereldoorlog, daar moet wel een artikel over te schrijven zijn die waardig is om in een encyclopedie te verschijnen. Ik zou zeggen: als het een goed artikel wordt, dan ben ik de laatste om hem te nomineren. Een paar tips die misschien van toepassing zijn op je vereniging en wat je dus kunt verwerken in je artikel:

  • relevante jaartallen (oprichtingsjaar, jaar van afsplitsing, opheffingsjaar, jaren van crises)
  • maatschappelijk relevante historie (reden van oprichting, naamgeving, afsplitsing, opheffing, functioneren in oorlogstijd, invloed van de tijdgeest op het wel of niet dragen van uniformen of het moment dat er vrouwen/meisjes in de vereniging kwamen)
  • (inter)nationale organisaties waar de vereniging bij is aangesloten (in Nederland hebben we alleen "Scouting Nederland", ik begreep dat er in Vlaanderen meerdere organisaties actief zijn)
  • bekende oudleden (topmensen van bedrijven, of bekend in de media)
  • externe link naar de vereniging
  • een interne link naar de categorie studentenvereniging

Kijk ook eens naar de andere artikelen in de Categorie:Scouting, wellicht staat er informatie in die je op ideeën brengt.

Overigens: je bent, ná de cycloongroep (niet echt een goed artikel, als je 't mij vraagt) en de Delftsche Zwervers (dat heb ik zelf geschreven, dus ik wil/kan/mag daar niet over zeggen of het goed of slecht is) de derde die een artikel zou kunnen krijgen op wikipedia. Wanneer je er een écht goed verhaal van maakt, kan jullie artikel dienen als referentiekader voor scoutinggroepen die na jullie een artikel willen. Dan kunnen we zeggen: als het zo'n goed artikel is als dat artikel van de Scouts Dendermonde, dan mag het blijven, anders niet...

Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben. Succes! Sietske Reageren? 14 jan 2006 11:44 (CET)Reageren

Scoutpedia[brontekst bewerken]

Ik zag pas later dat jullie een Vlaamse groep zijn (al heb ik de beheerder van de scoutpedia al wel eens proberen te overtuigen om ook eens over de grenzen van het land heen te kijken... is de vorige keer nog niet gelukt). Wat het feit betreft dat we versnippering in de hand zouden werken: De scoutpedia is een initiatief van een jongen uit Groningen, en heeft NIETS te maken met wikipedia, behalve dat we dezelfde software gebruiken. Zo zijn er meer projectjes die deze software gebruiken. Op de scoutpedia staan overigens ook een aantal kampvuurliedjes en spelletjes, en de beheerder wil er ook graag kampterreinrecensies op zetten. Die zouden hier op wikipedia NOOIT binnenkomen. Scoutpedia is dus wat dat betreft in mijn ogen wel een aanvulling.

De reden dat ik je in eerste instantie naar de scoutpedia verwees, is dat de vuistregel is dat scoutinggroepen geen plek krijgen op de wikipedia. Dan zou de wikipedia namelijk overspoeld worden met allemaal drieregelige artikelen van de honderden groepen die er in België en Nederland actief zijn, en waarvan je je af kunt vragen of ze allemaal het lezen waard zijn. Ik vrees van niet, het is vaak vooral leuk voor de mensen van de eigen groep. Omdat ik het echter jammer zou vinden dat de teksten helemáál nergens op internet terecht kunnen, vind ik het altijd leuk om die mensen door te verwijzen naar de scoutpedia, dan komt de tekst toch nog ergens te staan.

Omdat je echter aangeeft dat je bereid bent om er een écht mooi artikel van te maken, zeg ik: kom maar op. Ik ben heel benieuwd. Zoals ik al zei moet het voor een groep die ouder is dan de eerste bom op Rotterdam goed mogelijk zijn om een stukje te publiceren dat encyclopedie-waardig is.

Groetjes, Sietske Reageren? 14 jan 2006 11:56 (CET)Reageren

Excuses aanvaard! :-) Waar je tegenaan bent gelopen, is het Wikipedia:Acceptatiebeleid. Ofwel: niet alles is relevant genoeg voor een artikel. Als je eens wilt zien wat er zoal wordt afgewezen, kun je eens rondneuzen in de Categorie:Wikipedia:Weg of zelfs in Categorie:Wikipedia:Nuweg (die laatste categorie is meestal leeg, trouwens).

Denk je dat je wat kunt met de tips die ik je heb gegeven? Omtrent lay-out kun je mij altijd aan mijn jasje trekken, ik kan je wel helpen omhet artikel er volgens de standaarden uit te laten zien. Nog een laatste tip: zorg dat de rechten in orde zijn van de afbeeldingen die je uploadt. Er is laatst in Nederland nog een rechtzaak geweest over een foto die op internet stond, zonder medeweten van de fotograaf. Vandaar dat we wat dat betreft ook heel erg voorzichtig zijn. Als je daar meer over wilt weten, laat je het maar weten. Ik ga nu even offline, om het huishouden te doen. Groetjes, Sietske Reageren? 14 jan 2006 12:43 (CET)Reageren