Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Madyno/Archief/jan 2023

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Dpmelderbot in het onderwerp Melding links naar doorverwijspagina's

{{subst:Gebruiker:Madyno/SubstArchief}}

Terugdraaien wijziging butaandion[brontekst bewerken]

Beste Madyno, ik verbaas me over het terugdraaien van mijn wijziging aan het artikel over butaandion. Het onderwerp “een van …” is toch wel degelijk enkelvoud? Zoals bijvoorbeeld in de zin: “Een van hen is een leugenaar”. Ik ga hier natuurlijk geen gevecht over beginnen, maar vind het terugdraaien wel vreemd. Groet, Dwergenpaartje (overleg) 10 jan 2023 17:09 (CET)Reageren

Tja, dat is een andere situatie. In de zin: Butaandion is ... is 'butaandion' het onderwerp en daarom staat er ook 'is'. maar in het zinsdeel 'een van de componenten die boter zijn karakteristieke smaak geven' is 'componenten' (of eigenlijk 'die', dat terugverwijst naar 'componenten') het onderwerp. Van die 'componenten die boter zijn karakteristieke smaak geven', is butaandion er een. Dit is een bekende foutenbron, Madyno (overleg) 10 jan 2023 17:27 (CET)Reageren
Ja, ik heb deze reactie gelezen en had besloten dat het zo goed is. Ik lees op de website van taaladvies het volgende:
Een van de collega’s die komt / komen
Vraag
Moet komt of komen worden gebruikt in de zin Een van de collega’s die met de trein naar het werk komt/komen, had uren vertraging?
Antwoord
Zowel komt als komen is juist.
– Als er van de collega’s een met de trein naar het werk komt, slaat die terug op het enkelvoudige een en wordt het enkelvoud komt gebruikt.
– Als er meer collega’s met de trein naar het werk komen, slaat die terug op het meervoudige collega’s en wordt het meervoud komen gebruikt.
In de praktijk wordt dat onderscheid door veel mensen niet bewust gemaakt en worden enkelvoud en meervoud zonder betekenisverschil door elkaar gebruikt.
Groet, Dwergenpaartje (overleg) 14 jan 2023 17:11 (CET)Reageren

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Madyno, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 24 jan 2023 21:21 (CET)Reageren