Overleg gebruiker:Maria Gismond

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Annabel

Welkom op Wikipedia, Maria Gismond! Pagina's die je kunnen helpen bij het zetten van de eerste stappen:

Vergeet ook niet je bijdragen aan overlegpagina's te ondertekenen met 4 tildes (~~~~), dan verschijnt automatisch je gebruikersnaam en de datum en is het voor iedereen duidelijk wie wat zegt!

Veel plezier en succes namens alle wikipedianen! Mocht je nog een vraag hebben, stel hem gerust op mijn overlegpagina of aan de Helpdesk!


Hoi, mooi artikel over het Duurzaam Nationaal Inkomen. Heb nog wat linkjes erin gemaakt. Zie ook mijn commentaar op het overleg aldaar. Misschien heb je wat aan bovenstaande links? Groet, «Niels» zeg het eens.. 13 aug 2006 18:13 (CEST)Reageren

Niels sorry voor de late reactie, ik wist niet dat ik een overlegpag. had. De links zijn zeker nuttig.Maria Gismond 18 aug 2006 01:09 (CEST)Reageren
Maria, Ik heb het artikel nog wat verder bijgewerkt. De laatste zin van het deeltje Overgang naar milieuduurzaamheid is me echter niet geheel duidelijk. Zou je dit in de tekst effe kunnen toelichten? Verder zou een voorbeeld op het einde van Verwarring over het begrip duurzaamheid wel welkom zijn, denk ik. Dan mag de wiu er voor mij zeker af. Alvast nog veel succes op de wiki. Groet, Annabel(overleg) 17 aug 2006 16:32 (CEST)Reageren
Hallo Annabel, eerlijkheidshalve nog even dat mijn kennis van economische indicatoren beperkt is en dat de tekst in nauw overleg met iemand die heel veel weet van economie, maar niet goed overweg kan met internet, op wikipedia is gezet. Het is via studie en interesse in goed gefundeerd milieubeleid dat ik bij economen als Hueting terecht ben gekomen.
Ten eerste toelichting op de laatste zin onder Overgang naar milieuduurzaamheid. Een voorbeeld van meting achteraf staat in de laatste zin onder Ramingen: de afstand tot duurzaamheid, dus tussen NI en DNI, is tussen 1990 en 2000 met circa 10 miljard euro toegenomen.
Het tweede punt, verwarring ontstaat als je milieuduurzaamheid en de hiermee conflicterende productiegroei in een en dezelfde indicator stopt. Je ziet dan niet meer wat er met het milieu gebeurt. Meer voorbeelden staan in de vermelde literatuur.
Vooral het artikel van Hueting en Reijnders uit 2004 gaat in op de problemen van samengestelde indicatoren mede aan de hand van voorbeeld.
Is het zo voldoende verduidelijkt?Maria Gismond 19 aug 2006 16:21 (CEST)Reageren
Hallo Maria,
Dank voor je verduidelijking. Ik heb de wiu er af gehaald, alhoewel een direct voorbeeld in het artikel (althans voor mij) wenselijk zou zijn. In afwachting heb ik de desbetreffende zin vervangen door de referenties naar het artikel, wat ook een oplossing biedt. Veel succes nog op de wiki.
Groeten, Annabel(overleg) 21 aug 2006 09:02 (CEST)Reageren