Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:MenthiX

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom op mijn overlegpagina, aarzel niet om via deze pagina contact met mij op te nemen over alles rondom Wikipedia. MenthiX 25 feb 2010 17:38 (CET)Reageren

Auteursrechtenschending Bestand:Messenger Plus! Live Logo.png[brontekst bewerken]

Beste Johan,

Bedankt voor het uploaden van Bestand:Messenger Plus! Live Logo.png naar Wikipedia. Ik heb dit bestand echter ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat er nog wat onduidelijkheden over bestaan.

Op de lijst met te verwijderen bestanden staan alle genomineerde bestanden met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt het bestand verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij het bestand zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Indien je de afbeelding niet zelf gemaakt hebt of indien hierover onduidelijkheden bestaan, kan dit bestand enkel op Wikipedia worden gebruikt na expliciete schriftelijke toestemming. Deze kun je aantonen door middel van een e-mail aan OTRS.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn bestand op de verwijderlijst?" of stel je vraag eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor alle duidelijkheid, bij ieder bestand moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker het bestand heeft vrijgegeven.

Vriendelijke groeten,

Erik'80 · 26 feb 2010 13:10 (CET)Reageren

Blijkbaar zijn de regels voor NL anders dan de EN Wikipedia (waar de zelfde logo wel zonder problemen staat). In principe geeft de eigenaar toestemming voor gebruik van het logo zolang het geassocieerd word met Messenger Plus!, maar bij nader inzien als ik de OTRS link zo lees zal dat niet voldoende zijn voor de Nederlandse Wikipedia pagina's. Excuses. MenthiX 26 feb 2010 13:25 (CET)Reageren
Klopt, de regelgeving op iedere taalvariant van Wikipedia is anders, mede in verband met andere wetgeving in verschillende landen. Op de Engelstalige Wikipedia wordt bijvoorbeeld gewerkt met de "fair use" licentie, hetgeen hier dan weer niet is toegestaan. Voor gebruik op de Nederlandstalige Wikipedia moet een bestand volledig zijn vrijgegeven voor gebruiken én bewerken, zelfs ook voor commerciële doeleinden. Zie voor een helder overzicht (FAQ) vooral ook "Waarom staat mijn bestand op de verwijderlijst?".
Excuses aanvaard, natuurlijk! ;) Vriendelijke groeten, Erik'80 · 26 feb 2010 13:29 (CET)Reageren