Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Neeroppie/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Neeroppie

Hoi, je hebt het nu eerder beschreven als een hoofdstuk in een schoolboek. Elk artikel begint met een omschrijving van het onderwerp (of persoon of... etc). Je bgint nu met een kop terwijl je nog niet eens een inleiding hebt gedaan. Die kop heeft ook nog eens een algemene naam (Onderhoud) terwijl het artikel al over Correctief onderhoud gaat. Dubbelop in mijn ogen. Ook vind ik de eerste zin te lang. Tot slot wordt er in mijn ogen veel onnodige informatie bijgehaald. Is het van belang dat het geautomatiseerd meetsysteem een modemverbinding heeft, en dat dit ook nog eens met een specifiek onderhoudsbedrijf is?

Ik zou zo beginnen: Correctief onderhoud is het herstellend en reactief onderhoud aan installaties, machines, systemen of bouwkundige elementen. Deze vorm van onderhoud vindt plaats nadat een deskundig persoon (bijv. een technicus of huismeester) of een geautomatiseerd meetsysteem een gebrek --met gebrek ben ik zelf ook niet helemaal blij-- heeft geconstateerd.

Bij het stukje over automatisering zou je nog wat voorbeelden erbij kunnen zetten, wat wordt er gemeten? Bij een liftinstallatie is dat het aantal liftbewegingen. Een beetje open deur, maar het kan veel verhelderen. De voorbeelden bij bouwkundige elementen krijgen dan in mijn ogen weer veel aandacht, dat heeft te maken met de lijstvorm. Dit zou volgens mij prima kunnen worden afgedaan met een opsomming in een zin, gescheiden door komma's. Met de visuele inspectie ga je trouwens het verval niet tegen, maar merk je het verval op en kun je desgewenst actie ondernemen (in dit geval dus correctief onderhoud). De visuele inspectie vind ik trouwens onderdeel van preventief onderhoud.

Het stuk over kosten vind ik niet op zijn plaats. Correctief onderhoud is onderhoud dat blijkbaar nodig is, maar alleen in het geval dat iets 24/7 in bedrijf moet zijn, kunnen er hoge kosten aan het correctief onderhoud zitten. Maar dat hoeft niet. Ik vind dit eerder iets voor een eigen artikel over vol continu in bedrijf zijn. Nietanoniem (overleg) 22 sep 2015 22:34 (CEST)Reageren

    • ha niet , okeeee. Omdat je vond dat ik veel te veel afweek van het initiële verhaal dat sowieso in mijn optiek niet bepaald leesbaar, helder en compleet was ben ik wer terug gegaan naar oude tekst en heb alleen mbt bouwkundige elementen e.e.a toegevoegd omdat de opsomming in het originele stuk absoluut niet juist en duidelijk was. Maar ik ga met je mee dat het met komma,s op te lossen is. Ik heb zelf bij een bedrijf gewerkt dat 9 vestigingen had op verschillende locaties in de provincie. De luchtbehandeling en airco moesten 7 dagen per week werken, van 10.00 tot 02.00. Vooral in de zomer is het van belang dat storingen in de complexe en zeer uitgebreide systemen snel ontdekt kunnen worden en zonodig ofwel op afstand kunnen worden hersteld(via de externe verbinding van het modem) ofwel dat er een monteur ter plaatse moest komen om de storing op te heffen cq onderdelen te vervangen. Hier waren wel degelijk hogere kosten aan verbonden. Immers de loonkosten voor de avond of weekend uren, de consignatievergoeding moesten betaald worden.

De hogere kosten gelden dus voor zowel die monteur als ook het meetsysteem dat continue metingen verricht inzake luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur. In de tekst spreek ik toch ook over het feit dat de kosten hoger kunnen zijn? Mbt je vraag over het modem : om in te loggen in het meetsysteem of om de meetgegevens automatisch naar het onderhoudsbedrijf gestuurd te krijgen is een externe verbinding noodzakelijk. Dit kan op 3 manieren, via het mogelijk aanwezig bedrijfsnetwerk, internet of telefoon. Het bedrijfsnetwerk is voor menig bedrijf geen optie vanwege risico en openzetten serverpoorten. Via een bestaande telefoonlijn en een modem is dan de veiligste en meest bedrijfszekere optie. Een aparte internetaansluiting is duurder en absoluut niet bedrijfszeker (zo was mijn ervaring met ook pinautomaten). Ik zal vandaag of morgen e.e.a aanpassen op het kladblok.Neeroppie (overleg) 23 sep 2015 08:17 (CEST)Reageren