Overleg gebruiker:Renate

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Exquisite-khelpcenter.png   Welkom op Wikipedia, Renate!

Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk een vrij en productief gevoel geven. Hier volgt een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:

  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise e.a. aanvullen met je eigen gegevens en gebruik maken van taalsjabloontjes.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel" (Dat kan alleen na registratie). Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees ook eens de conventies en de wikiquette van Wikipedia.

Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

Foreign users: an English translation of this message can be found here.

Hoi Renate, welkom op wikipedia! Mocht je vragen hebben, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina of bij een andere wikipediaan. Veel succes en plezier hier! Hartelijke groeten, cicero 9 jan 2006 22:49 (CET) PS. Hierboven staat een standaardwelkomsttekst, met een aantal handige links en tips.

De pagina 'Komijn' betreffende Varia/ Trivia, de Romeinen dus ...[bewerken]

Op welke informatie is de uitspraak, dat Romeinen komijn i.p.v. peper gebruikten gebasseerd?

Hoe verklaren we uit de recoquinaria Apicius 389 (en anderen) dan?

Aliter leporem ex suo iure

Leporem curas, exossas, ornas, mittes in caccabo, adicies oleum, liquamen, cocturam, fasciculum porri, coriandrum, anethum. Dum coquitur, adicies in mortarium piper, ligusticum, cuminum, coriandri semen, laseris radicem, cepam aridam, mentam, rutam, apii semen, fricabis, suffundes liquamen, adicies mel, ius de suo sibi, defrito, aceto temperabis. Facies ut ferueat. Cum ferbuerit, amulo obligabis. Exornas, ius perfundes, piper asparges et inferes.

vertaald:

Een ander recept voor haas in zijn eigen saus

Maak de haas schoon, ontbeen hem, bind op, doe in een pan, voeg olie toe, garum, bouillon, een bundeltje prei, koriander, dille. Terwijl het kookt, doe je in de vijzel peper, lavaszaad, komijn, korianderzaad, duivelsdrek, gedroogde ui, munt, wijnruit, selderijzaad, wrijf fijn, giet er garum bij, voeg honing toe, wat van het kooknat, leng aan met defritum en azijn. Breng aan de kook. Wanneer het aan de kook is, bind je het met zetmeel. Haal de bindsels van de haas, giet de saus erover, bestrooi met peper en dien op.

Met vriendelijke groeten --Vanholland 10 mei 2009 20:01 (CEST)

Username change / SUL[bewerken]

  • Hi nl.wiki-Renate. You should probably use special:MergeAccount to create a single-user login. Then we can sort out the stuff at en.wiki. –xeno 2 aug 2011 18:14 (CEST)

Meer dan dertien jaar ...[bewerken]

... draagt Renate al bij aan dit geweldige naslagwerk. Daarom deze kleine blijk van waardering namens Klaas `Z4␟` V:  18 jan 2019 10:19 (CET)

Verplaatste bewerkingen[bewerken]

Beste Renate,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:09 (CEST)