Overleg gebruiker:Sb008/Kladblok2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Philemonbaucis in het onderwerp Toelichting bij de pagina

Toelichting bij de pagina[brontekst bewerken]

Ik heb een random pagina genomen Derde klasse 2015-16. Deze heb ik uitgewerkt op een manier zoals het ook kan.

Dit wil zeker niet zeggen dat jullie het zo moeten doen. Het is niet meer als een stuk ter ondersteubing van 'n eventuele discussie.

Algemeen[brontekst bewerken]

  • Belgisch voetbal is niet iets waar ik veel van afweet. Of alle ploeg- en klasse-namen kloppen weet ik niet. Heb mijn best genaam om het kloppend te maken. Wat me wel opvalt is dat het naamgebruik niet alle even consequent is, met name zaken als wel of geen "K." ervoor.
  • Wat zeker fout was, is de ploeg "Sint-Niklaas". Deze verwees naar de plaats en niet naar de club. Volgens mij werd naar de verkeerde club in "La Louvière" verwezen.
  • Er staan geen redirects op de pagina. (zie einde van dit bericht over hoe deze te detecteren)
  • Er staan geen tabellen met "depracated attributen" Google zelf maar wat dit zijn. Voor tabellen zijn dit in ieder geval align=... en bgcolor=.... Gebruik het CSS alternatief style="text-align: ...;" en style="background-color: ...;", ook samen te gebruiken als style="text-align: ...; background-color: ...;". Hoe dan ook gebruik geen deprecated attributen.

Infobox[brontekst bewerken]

Uitgebreid

Inleidingen[brontekst bewerken]

Naamswijziging klassen en opzet

Wijziging samenstelling klassen[brontekst bewerken]

Maar 'n idee, verzin zelf wat leuks. Eventueeel opsplitsen in meerdere tabellen. Die er nu staat is wel heel erg breed.

klassement[brontekst bewerken]

Omgezet naar implementatie met "sports table". De kleuren en de laatste kolom geeft aan welk recht/plicht aan een bepaalde positie is gekoppeld. Voor de hoogste afdeling wordt over het algemeen het volgende gehanteerd. Groen kleuren zijn gekoppeld aan de Championsleague (CL). Blauw kleuren aan de Europa League (EL). Rood kleuren aan degradatie. Hoe donkerder de kleur hoe beter of slechter. Donkerste rood voor rechtstreekste degradatie. Lichter rood voor eindronde-degradatie. Donkerste blauw voor groepsfase Europa league, lichtste blauw voor 2de kwalificatie ronde van EL. Dus hoe donkerder de kleur, hoe later/hoger je instroomt in een Europees toernooi. Voorheen werd geel voor de nacimpetitie voor de EL in de eredivisie gebruikt (op EN-Wiki). Nu wordt geel voor de Conference League (ECL) gebrukt. Op NL-Wiki doen ze het nu m.i. fout, blauw wordt zowel voor de EL als de ECL gebruikt. Hoe dan ook je kan de kleuren gebruiken die je zelf wilt, zolang je maar consequent bent. Het beste is om te proberen met de mensen die de andere competities bijhouden, een gezamelijk kleurgebruik af te spreken. Voor de lezer wel zo makkelijk, de kleur leidt meteen tot de juiste associatie. Voor de niet hoogste klassen gebruik je in beginsel alleen groen (donkerste directe promotie, lichste mogelijke promottie via eindronde) en rood (donkerste directe degradatie, lichtste mogelijke degradatie).

Statusletters, zoals gezegd, de kleuren en de laatste kolom geven aan welk recht/plicht aan een bepaalde positie is gekoppeld. Met de statussymbolen geef je aan wanneer dit definitief is, zoals daar zijn K=Kampioen, P=Promotie en R=Relagated (op zijn Engels, de D is al bezet voor diskwalificatie). Daarnaast zijn er nog wat letters die vooral betrekking hebben op toernooien (WK, EK, CL, EL), zoals o.a. de algenoemde D, E=Uitgeschakeld (eliminated) G=Gastheer. Verder is er nog de enigszins speciale letter Q=gekwalificeerd (qualified) voor de aangegeven ronde. De Q status is altijd maar tijdelijk. Na einde van de reguiiere competitie krijgen de ploegen die aan een eindronde deelnemen de Q status. Zodra de eindronde is beeindigd verdwijnt de Q. Een ploeg wordt dan P (gepromoveerd, R (gedegradeerd) of niets (blijft op hetzelfde niveau).

Er zijn een heleboel voetnoten in de tabel toegevoegd. Deze hebben een verklarend karakter.

Er is geen legenda.

Resultaten[brontekst bewerken]

toegevoegd. De kolomkoppen zijn 3 letterige afkortingen voor een ploeg. Het is het mooiste als elke ploeg zijn eigen 3 letter code heeft. Binnen 1 tabel mogen in ieder geval niet dezelfde codes voor verschillende ploegen voorkomen.

Eindronde[brontekst bewerken]

voorzien van een schema, en wedstrijdboxen

algemeen kampioenschap[brontekst bewerken]

toegevoegd

Kategorieen[brontekst bewerken]

Die zijn bewust weggelaten. Pagina's in 'n gebruikersruimte stop je niet in kategorieen.

Overig[brontekst bewerken]

Bij hogere klassen wil je waarschijnlijk ook nog de nodige statistieken toevoegen, topscorers, hatricks, bedenkt het maar.

Nawoord[brontekst bewerken]

Zoals gezegd, zie de pagina niet als het model, maar een mogelijke basis voor 'n discussie. Wat jullie bij de Belgische klassen doen interesseert me niet zoveel. Tenminste zolang er geen overlap of tegenstelling met andere competities is. Zoals de kleuren, de veelbesproken pijlen en wie weet wat nog. Als er een discussie op gang komt zal ik die zeker volgen. Zolang het Belgie specifiek is misschien af en toe een tip of mijn mening geven, maar niet deelnemen aan eventuele peilingen of stemmingen. Wordt het breder dan alleen de BE competities dan heb je kans dat ik me er nadrukkelijk wel mee bemoei.

Detectie van redirects e.d.[brontekst bewerken]

Zoals Wikilinks naar niet bestaande pagina's rood zijn, kan je er ook voor zorgen dat andere soort links een kleur krijgen. Op de pagina "https://meta.wikimedia.org/wiki/User:<jouw gebruikersnaam>/global.css" kan je bijvoorbeeld de volgende code zetten:

 .mw-redirect {
     color: #006633;
 }
 .mw-redirect:visited {
     color: #009900;
 }
 .mw-redirect:hover {
     color: #990000;
 }
 .mw-redirect:active {
     color: #990000;
 }
 .mw-disambig {
 	 background-color: #AFEEEE;
 }

Redirects kleuren dan groen, en doorverwijspagina's krijgen een glauwe achtergrond. Je kan de kleuren uiteraard naar eigen smaak aanpassen.

HET BELANGRIJKSTE[brontekst bewerken]

Dit staat allemaal op een Kladblok pagina in mijn gebruikersruimte. Deze zal ik dan ook spoedig leeg laten poetsen. Dus als jullie er iets mee willen, kopieer dit dan naar een plek die jullie geschikt vinden.


@Themanwithnowifi, Sander55, Philemonbaucis: @Akadunzio, Tvx1, Encycloon: Even een ping naar Vlamingen en/of mensen waarvan ik weet dat ze zich met BE-voetbal bezig houden. Jullie moeten desgewenst maar meer mensen pingen en t.z.t. de Nederlanders erbij betrekken. --Sb008 (overleg) 17 mrt 2021 05:25 (CET)Reageren

@Sb008:, ik kan me in grote lijnen wel vinden in dit voorstel. Ik zou alleen die grote tabel vol kleuren niet hanteren in de sectie wijzing samenstelling reeksen. Ik zie de meerwaarde van al die kleuren daar niet. Maar ben je van plan hier een formeel voorstel van te maken? Momenteel gebeurt er eigenlijk niets mee.
Ziet er goed uit, ook wat kleuren betreft. Is het de bedoeling alles te formatteren? Enorm werk. Philemonbaucis (overleg) 23 mrt 2021 21:29 (CET)Reageren