Overleg gebruiker:Telekids

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Richardw in het onderwerp Antwoord op e-mail
Stop

Deze gebruikersnaam is niet toegestaan op Wikipedia en is daarom voor onbepaalde tijd buiten gebruik genomen.
blokkeerlogboekbijdragenverwijderde bijdragen

Ongewenste gebruikersnaam
merknaam

Deze gebruikersnaam voldoet volgens een bewerker van Wikipedia niet aan de richtlijnen voor gebruikersnamen (toelichting: merknaam). Er kan inmiddels een blokkade zijn opgelegd. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Niet toegestaan zijn beledigende, aanstootgevende, obscene en haatdragende namen, en namen van bedrijven, organisaties en merken. Ook niet toegestaan zijn gebruikersnamen die gebruik door meer dan een persoon suggereren. Accounts zijn persoonlijk en mogen niet door meerdere personen gebruikt worden. Niet gewenst zijn verder namen die moeilijk te onthouden zijn, zoals namen met een reeks van meer dan zes cijfers of willekeurige reeksen letters of combinaties van andere willekeurige tekens, verwarring scheppende namen als "Administrator" of "Beheer Wikipedia", namen die verwarring met bekende personen opleveren, en e-mailadressen, domeinnamen (URL's) en IP-adressen.

Als u twijfelt of de gebruikersnaam aan de richtlijnen voldoet, hanteer dan de stelregel dat anderen uw gebruikersnaam zonder moeite moeten kunnen onthouden en reproduceren. Denkt u dat dat problemen oplevert, kies dan een andere naam.

Neutraal[brontekst bewerken]

Hej! Woorden als 'populaire', 'vrolijke blondine' en dergelijke horen niet in een neutrale encyclopedie thuis. Ook het vermelden van alle cd's die te koop zijn riekt naar reclame (al heb je het wellicht niet zo bedoeld). Persoonlijk heb ik al ernstige bedenkingen bij de programmalijst in het artikel... Richard 26 feb 2015 13:48 (CET)Reageren


Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

  1. 26 feb 2015 14:02 en 14:06 (CET) Eerst overleggen vóór je de dingen waar ik je hierboven op wees weer klakkeloos toe te voegen lijkt me niet verkeerd.
  2. 26 feb 2015 13:41 en 14:03 (CET) Leeghalen overlegpagina

Antwoord op e-mail[brontekst bewerken]

Hej Sosha! Ik heb gisteren een e-mail van je gekregen. Daarin stel je onder meer de vraag waarom je gebruikersnaam geblokkeerd is. Als je in het tekstblok hierboven op de link richtlijnen voor gebruikersnamen klikt, kom je op een pagina waar die vraag beantwoord wordt. Hoewel er veel mag, zijn er bepaalde categorieën van gebruikersnamen expliciet niet toegestaan:

  • Namen die beledigend, aanstootgevend of haatdragend kunnen zijn;
  • Bedrijfs-, organisatie- of merknamen.

De gebruikersnaam Telekids is duidelijk een geval van het tweede.

Verder stel je niet te weten dat je Wikipedia niet zomaar mocht aanpassen. Dat klopt niet: dat is namelijk wel toegestaan. Echter, ook daaraan zijn wat regels verbonden. Wikipedia is een neutrale encyclopedie (of probeert dat toch te zijn). Daar hoort ook een bepaalde schrijfstijl bij en woorden als 'populaire', 'vrolijke blondine' en dergelijke horen daar niet in thuis. Het hele artikel kwam nogal wervend over. Dat is helaas een probleem dat wel vaker voorkomt en het is een van de belangrijkere redenen waarom het afgeraden wordt te schrijven over onderwerpen waar je persoonlijk dan wel zakelijk nauw betrokken bent: het blijkt vaak moeilijk om objectief te blijven. Nadat je erop gewezen was dat op die manier werken niet de bedoeling is (en het artikel om die reden weer in de oude staat teruggebracht was) reageerde je niet op die opmerkingen, maar plaatste klakkeloos de gewraakte tekst weer terug – en dat niet een keer, maar een aantal keren en zelfs in verschillende artikelen. In een samenwerkingsproject is ook dat niet de bedoeling. Overigens staat dat uiteraard helemaal los van je gebruikersnaam.

Met vriendelijke groet, Richard 30 apr 2015 10:47 (CEST)Reageren