Overleg portaal:In het nieuws/Wetenschap & Technologie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bewerken van deze pagina:

svp oudere berichten verplaatsen van de eerste naar de tweede (niet alleen verwijderen).

Een archief per maand (en jaar) komt binnenkort.


Zie hier voor een lijst met nieuwsbronnen: Gebruiker:Taka/Lijst van natuurwetenschappelijke nieuwsbronnen op internet


Nu ik een paar keer aan het nieuws heb zitten werken, komen een aantal dingen naar boven waar ik niet zo goed weg mee weet:

  • bronvermelding. Bij sommige nieuwsberichten wil je de bron zien, bij andere is dat minder belangijk. Bijvoorbeeld de ondertekening van het Kyoto protocol door Rusland heeft niet echt een bron nodig, de intyerne links geven verder voldoende informatie. Maar dat SARS misschien van de Civetkat komt, is het resultaat van onderzoek, en er staat verder niets over dat onderzoek in de wikipedia, en het is te betwijfelen of dat ooit gaat komen - er komt niet een artikel in de wikipedia over elk onderzoek. Verder zijn er vaak meerdere "zie verder" links mogelijk. Ik heb de neiging om zo dicht mogelijk bij de bron te gaan zitten, als het even kan linken naar het oorsponkelijke artikel (als dat online beschikbaar is). Aan de andere kant is het ook prettig om een stuk te lezen waar de implicaties van het onderzoek worden besproken in heldere (populair-wetenschappelijke) taal.
  • datum. Van veel onderzoek wordt in verschillende nieuwsbronnen pas na een paar dagen verslag gedaan. Op welke datum zetten we het dan? Ik heb de neiging om nieuws te zetten op de publicatiedatum van het meest oorspronkelijke bericht, dus vaak ook om nieuws van de afgelopen dagen aan te vullen. Ook als het artikel waarin ik het "ontdek" een paar dagen na de oorspronkelijke bron verschijnt.

--Taka 25 okt 2004 12:48 (CEST)Reageren

zie eveneens: pestvogel?[brontekst bewerken]

Aardig, maar bedoelen we niet vogelpest?
MethoxyRoxy 4 nov 2005 16:04 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Afbeelding:WTlogo2.jpg[brontekst bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:WTlogo2.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070704. --E85Bot 5 jul 2007 04:53 (CEST)Reageren