Overleg sjabloon:Smiley

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

iemand iets op tegen als ik de smileys wat kleiner maak? henna (03) 27 nov 2006 00:40 (CET)

Geven ze nu in deze grootte problemen? Ik denk dat 25px wel een gangbare grootte is voor een smiley. Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen schermresolutie en lettergrootte of het té groot is of te klein t.o.v. de letters. Je hebt kans dat als je het kleiner maakt dat het dan voor mensen met een hogere schermresolutie of grotere letters weer veel te klein wordt.  Emil·76  27 nov 2006 10:27 (CET)
Niemand houdt die cijfertjes bij, nu kan je {{smiley|ween}} {{smiley|:p}} ook ingeven: Huilend Gezicht met tong uit de mond MADe 5 jan 2007 12:03 (CET)
Wat een goed idee om ook de woorden etc. te gebruiken Duim omhoog, ik had die cijfertjes op zich wel zo veel mogelijk gemaakt volgens een bepaalde logica, bijv. 7 'heilig' = engel , 6 'duivel' en 8 lijkt op een brilletje, etc. maar ik kan me voorstellen dat het lastig te onthouden is. Erg goede aanvulling dus (en sowieso beter dan vroeger toen we alleen 'Glimlach' hadden...)  Emil·76  22 jan 2007 15:21 (CET)

Zou je Huilend niet ook instellen als ":'(" ipv enkel het woord "ween"? (ik weet niet of ik dit bij sjablonen wel zelf mag doen...) Lijkt me gangbaarder dan 'ween' Gezicht met tong uit de mond - Zedutchgandalf(Overleg) | Op 6 jul 2010 23:39 (CEST)

Beveiliging[brontekst bewerken]

Deze sjabloon is voor drie dagen geblokkeerd tegen verdere bewerkingen naar aanleiding van een bewerkingsoorlog. Mathonius 15 jun 2013 13:12 (CEST)

Unicode variant toevoegen? Glimlach😃[brontekst bewerken]

Het is een mogelijkheid om de Unicode-varianten toe te voegen met het CSS-attribuut 'display:none;'. Gevolg daarvan zou zijn dat de smileys bijvoorbeeld zelfs in een titel/inhoudsopgave kunnen worden weergegeven. Mogelijk is dit ook nuttig voor mensen die om welke reden dan ook geen grafische bestanden zien of verwerken in hun browser (denk aan blinden/slechtzienden) of mensen die een bijv. Lynx gebruiken, maar dat weet ik niet zeker. Is dit een idee? Het verandert feitelijk niets aan hoe de smileys worden getoond op de normale manier. Volgens mij zijn veel smileys in Unicode variant te tonen. Ik heb even als voorbeeld de smiley in deze titel verwerkt (maar de TOC is er misschien nog niet op het moment van opslaan - daar komt dan als het goed is ook die smiley). Msj (overleg) 24 mei 2018 18:28 (CEST)

Heb dit even in de Lynx browser geprobeerd, maar op deze manier krijg je dus te zien "glimlach 😌" op de plek van de smiley. Msj (overleg) 24 mei 2018 18:40 (CEST)
Volgens de Unicode-tabellen is "😌" een opgelucht gezicht (U+1F60C relieved face). Je kan denk ik beter "☺" of "😃" gebruiken. –bdijkstra (overleg) 2 jul 2018 15:09 (CEST)
Goede tip. Heb het gelijk aangepast Duim omhoog Msj (overleg) 2 jul 2018 22:23 (CEST)
Hm, in de bewerkingssamenvatting staat het wel wat slordig zo, met {{Smiley}} in de titel... Msj (overleg) 2 jul 2018 22:27 (CEST)