Naar inhoud springen

Pascal Lansink-Bastemeijer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lansink-Bastemeijer is een bekende Rotterdamse politicus. Namens zijn partij was hij van 2006 tot 2014 fractievoorzitter en deelraadslid van de VVD in de deelgemeente Delfshaven. Daarna trad hij toe tot de gemeenteraad. Eerst als burgerlid voor commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte, en sinds 2017 als gemeenteraadslid. In september 2021 werd hij verkozen tot fractievoorzitter van de VVD.  Als gemeenteraadslid voerde hij het woord over de portefeuilles veilig, financiën, zorg, cultuur, sport, buitenruimte en LHBTIQA+.

in 2024 werd hij Wethouder in Rotterdam met de portefeuille Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit.

Tijdens zijn politieke carrière heeft Lansink-Bastemeijer zich onder andere ingezet voor de afschaffing van de hondenbelasting, verschillende groeninitiatieven en de aanpak van hangjongeren en verkeersaso’s. Ook maakte hij zich sterk voor de aanpak seksuele straatintimidatie en voor de positie van de LHBTIQA+-gemeenschap.

KWF Kankerbestrijding

Naast zijn loopbaan als politicus werkte Lansink-Bastemeijer 16 jaar lang bij KWF Kankerbestrijding. Daar bekleedde hij verschillende functies. De rode draad in zijn werk voor KWF was een combinatie van verandermanagement, innovatie, het opstellen van meerjarige strategieën en het vormen en aansturen van verschillende teams. Dat alles met oog op een betere (na)zorg voor kankerpatiënten.

Lansink-Bastemeijer werd in 1975 geboren in Gilze-Rijen. In 1993 verhuisde hij naar Rotterdam. Hij is getrouwd en woont met zijn man in Delfshaven.