Paul Satterfield

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Paul Satterfield
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Paul Parsons Satterfield II
Geboren 19 augustus 1960
Geboorteplaats Nashville (Tennessee)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1986 - 2011
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Paul Satterfield (Nashville (Tennessee), 19 augustus 1960), geboren als Paul Parsons Satterfield II, is een Amerikaanse acteur.

Biografie[1][bewerken | brontekst bewerken]

Satterfield is geboren in Nashville (Tennessee) als zoon van zangeres Priscilla Coolidge, maar groeide op aan de noordkust van Californië. Hij werd daar een fervent atleet in buitensporten, hierdoor kreeg hij ook zijn eerste betaalde baan met een tv-commercial voor Kodak als een American footballspeler. Satterdield ging studeren met een basketbalbeurs aan het Whitman College[2] en slaagde in zeventiende-eeuwse Engelse literatuur en drama. Na zijn studie begon hij met acteren in theaters. Met acteren voor tv begon hij in 1986 met de televisieserie Hunter. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en films zoals Savannah (1996-1997), Pacific Palisades (1997), The Bold and the Beautiful (1998-1999), Bruce Almighty (2003) en One Life to Live (2005-2007).

Satterfield is in 1996 getrouwd en heeft hieruit twee kinderen. Satterfield is een stiefzoon van Booker T. Jones en neef van Rita Coolidge.

Filmografie[3][bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]