Paulien Geerdink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paulien Geerdink
Foto: Deborah Roffel
Volledige naam P.W. Geerdink
Geboren 7 maart 1969
Geboorteplaats Delft
Partij VVD
Titulatuur drs.
Functies
2002–2006 Gemeenteraadslid in Amsterdam
2011–2014 Lid / Fractievoorzitter Provinciale Staten van Groningen
2019– Lid Eerste Kamer
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Paulien Geerdink (Delft, 7 maart 1969) is een Nederlands fiscaal econoom, organisatieadviseur en politica namens de VVD.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Geerdink studeerde fiscale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde middels het ERASMUS-programma kort aan de Leibniz Universität Hannover. Ze was als fiscaal adviseur of beleidsmedewerker verbonden aan verschillende advies- en consultancybureaus en was ook werkzaam op het ministerie van Economische Zaken en het Waterbedrijf Groningen.

Ze was vier jaar gemeenteraadslid in Amsterdam. Geerdink was in 2011 lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen in Groningen en vervolgens fractievoorzitter. Ze verliet de Provinciale Staten per april 2014 om interim-directeur te worden van Hefpunt, een regionaal kantoor dat belastingen int voor waterschappen en gemeenten in Noord-Nederland. Van deze per 2018 in Noordelijk Belastingkantoor omgedoopte organisatie was Geerdink tot eind mei 2019 directeur. Bij de Eerste Kamerverkiezingen 2019 werd ze verkozen en op 11 juni geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.[1][2]