Peter Petrelli

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Petrelli
Heroes-personage
Milo Ventimiglia als Peter Petrelli
Milo Ventimiglia als Peter Petrelli
Gespeeld door Milo Ventimiglia
Eerste aflevering Genesis
Beroep Hospice verzorger, ambulancebroeder
Bijnaam Pete
Gave Andere gaves absorberen via empathie en aanraking
Geslacht Mannelijk
Seizoenen 1, 2, 3, 4
Familie
Ouders Arthur Petrelli
Angela Petrelli
Broers en zussen Nathan Petrelli
Relatie Simone Deveaux (ex) †
Caitlin (vast in de toekomst)
Niki Sanders (in alternatieve toekomst)
Overige familieleden Claire Bennet (nichtje)
Heidi Petrelli (schoonzus)
Simon en Monty Petrelli (neefjes)
Alice Shaw (tante)
Lijst van personages

Peter Petrelli is een personage uit de televisieserie Heroes, gespeeld door Milo Ventimiglia. Hij heeft de kracht om de krachten van andere personages na te bootsen.

Geschiedenis personage[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Eerste seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

In de eerste aflevering is Peter Petrelli een verzorger in New York. Hij is gevoelig en meelevend, en wordt omschreven als een "dromer". Peter heeft een complexe relatie met zijn broer Nathan. De verschillen tussen Peter en Nathan worden duidelijk als hun moeder wordt opgepakt: Nathan doet zijn best het geheim te houden voor de pers, terwijl Peter zich om zijn moeder bekommert.

Peter besluit te stoppen met zijn baan als verzorger omdat hij meer mensen wil helpen, en niet één voor één. Hij vertelt Simone dat hij van haar houdt en ze delen die nacht het bed.

In de metro wordt hij bezocht door Hiro Nakamura, die uit de toekomst komt en de tijd bevriest om hem een belangrijke boodschap te geven. "Red de cheerleader, red de wereld". Hij zegt ook dat hij Isaac Mendez moet bezoeken.

Bij Isaac ziet hij de schilderijen van de cheerleader, (Claire Bennet). Er is een schilderij nog niet af, maar door de krachten van Isaac na te bootsen kan Peter het schilderij afmaken. Hij gaat naar het feest op de school waar de cheerleader zal worden gedood door Sylar. Hij beschermt Claire en valt samen met Sylar van het dak af. Sylar is zwaargewond maar Peter lijkt dood te zijn. Door de kracht van Claire na te bootsen weet hij te overleven.

Peter krijgt een visioen uit de toekomst, hij ziet dat hij gaat ontploffen. Hij vertelt het aan zijn broer en valt weer bewusteloos. In zijn coma ziet hij een nieuw gezicht, dat van Claude. Als hij uit zijn coma ontwaakt wil hij naar Nevada, om daar "veilig te ontploffen". Als hij buiten is ziet hij een man portemonnees en mobiele telefoons stelen. Hij gaat achter hem aan maar de man zegt dat hij onzichtbaar is en dat Peter hem met rust moet laten.

Peter blijft Claude volgen en uiteindelijk stemt hij toe om Peter te trainen. Hij wordt getraind om zijn krachten altijd te kunnen gebruiken, en niet alleen als andere mensen met die kracht in zijn buurt zijn.

Alternatieve toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

In de alternatieve toekomst van "Five Years Gone", wordt onthuld dat Peter de bom was die New York vernietigde. De rest van de wereld denkt dat het Sylar was omdat Nathan hem als zondebok heeft geportretteerd om zijn broer te beschermen. In deze toekomst leeft Peter in Las Vegas met zijn vriendin Niki Sanders. Hij heeft een duidelijk litteteken over zijn gezicht, het wordt echter niet duidelijk hoe hij hieraan is gekomen. Als hij Ando en "future Hiro" van Matt Parkman redt stopt hij de tijd en teleporteert hij hen beiden weg. Hij heeft nog meer krachten gekregen, zoals pyrokinesis, onmenselijke kracht en snelheid.

Krachten[bewerken | brontekst bewerken]

Peter heeft de kracht om de krachten van andere na te bootsen. Dit doet hij vaak niet bewust, op het moment dat hij in de buurt komt van andere krijgt hij automatisch hun krachten.

Kracht Persoon Aflevering waarin hij de kracht krijgt Notitie
Vliegen Nathan Petrelli "Genesis" Peter dacht eerst dat dit zijn eigen kracht was.
Toekomst zien Isaac Mendez "Don't Look Back" Terwijl Isaac deze kracht niet kon gebruiken zonder heroïne, kon Peter dit wel.
Tijdreizen en teleporteren Hiro Nakamura "Collision" Peter heeft tot nu to alleen deze kracht gebruikt om de tijd te bevriezen.
Helen Claire Bennet "Homecoming"
Telekinesis Sylar "Homecoming" Dit is de enige kracht van Sylar die Peter tot nu toe heeft gebruikt.
Gedachten lezen Matt Parkman "Fallout" Deze kracht heeft bij-effecten, Peter heeft moeite hem te controleren als er veel mensen zijn.
Onzichtbaarheid Claude "Godsend" Zoals te zien is in de aflevering "Landslide" kan Peter ook andere mensen onzichtbaar maken door ze aan te raken.
Radioactiviteit Ted Sprague "The Hard Part" Peter heeft geen controle over deze kracht, waardoor hij explodeert.
Elektrokinese Elle Bishop Hij krijgt deze kracht als hij bij Elle in de buurt is
Onmenselijke kracht Niki Sanders "How to Stop an Exploding Man" Hij krijgt deze kracht wanneer hij in de buurt van Niki is en gebruikt het om Sylar te verwonden.