Peter Leeflang

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Peter S.H. Leeflang)
Peter Leeflang, 2011

Peter Samuel Hendrik Leeflang (Schiedam, 1946) is een Nederlands econoom. Hij is emeritus hoogleraar bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in Nederland. Naast deze positie is Leeflang tevens aangesteld als Honorary Professor aan Aston Business School (Verenigd Koninkrijk) en St. Gallen University (Zwitserland). In het verleden heeft hij daarnaast posities gehad aan Goethe University (Frankfurt) en LUISS University (Rome).

Leeflang promoveerde aan de Erasmus Universiteit (Rotterdam) en zijn onderzoeksinteresses gaan uit naar modeling markets, sales promotions, new media, concurrentie, en farmaceutische marketing.

Leeflang is een van de oprichters van de European Marketing Academy en in 1999 werd hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Leeflang begeleidde enkele tientallen promovendi. Verschillende daarvan zijn eveneens als hoogleraar benoemd: Hans Kasper, Jan Reuyl, Ad van Goor, Michel Wedel, John Koster, en Cor Molenaar.

Daarnaast richtte hij in 1981 ook de Marketing Association Rijksuniversiteit Groningen (MARUG) op. Deze studievereniging is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en dient als intermediair tussen marketingtheorie en praktijk.


Onderscheidingen en prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2010: Inaugural EMAC Distinguished Marketing Scholar Award (dit is de hoogst mogelijke onderscheiding die een onderzoeker in het veld van Marketing, welke lid is van de European Marketing Academy, kan ontvangen).
  • 2009: Harold H. Maynard Award voor beste artikel in het Journal of Marketing.
  • Winnaar van de J.B. Steenkamp award voor het paper met de hoogste impact in het IJRM en heeft hij de
  • ISMS Long Temp Award voor een artikel in Marketing Science geschreven met Harald van Heerde en Dick Wittink.
  • Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]