Peter Teekamp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peter Teekamp in 1992

Peter Teekamp (volledige achternaam Teekamp Gout) (Amsterdam, 5 augustus 1961) is een Nederlands diskjockey.

Carrière[bewerken]

Zijn radioloopbaan begint in 1979 aan boord bij de zeezender Mi-Amigo en later Radio Caroline. Bij deze zenders werkte hij onder het pseudoniem Carl de Jong. Een zware voorjaarsstorm in 1980 legt het schip lam. Aan Teekamps zeezenderavontuur komt noodgedwongen een einde.

In 1982 solliciteert hij bij Veronica. Al snel is Peter te horen in de nacht tijdens Veronica's Oh wat een nacht. Teekamp is zeer regelmatig als (inval)presentator te beluisteren in uitzendingen van Veronica op Hilversum 1, Hilversum 2 en Hilversum 3.

Wanneer Veronica vanwege het behalen van de A-status per 1 december 1985 meer zendtijd krijgt op vanaf dan Radio 3, gaat hij Goud van Oud presenteren. Het programma groeit zeer snel uit tot de best beluisterde uren op de Nederlandse radio.

Naast Goud van Oud is hij ook presentator van Mono geweest.

In maart 1988 krijgt Teekamp een aanbod van de TROS wat hij niet kon weigeren. Per donderdag 7 april 1988 is hij op Radio 3 de bedenker, samensteller en presentator van de Gouden Uren. Ook dit programma groeit in korte tijd uit tot een van de best beluisterde programma's van de Nederlandse radio. Met Martijn Krabbé doet hij de duo-presentatie van de Nationale Hitparade Top 100 op de TROS donderdag tussen 14:00 en 18:00 uur..

Ook is hij in die tijd een veelgevraagd deejay voor drive-inshows, feesten en partijen. Onder andere met de Veronica Top 40 Drive-In Show en later met de TROS drive-in show toerde Peter door Nederland en België.

Op televisie presenteert hij begin jaren negentig het muziekprogramma Popformule, de tegenhanger van Toppop en Countdown.

In 1994 maakt hij de overstap naar Sky Radio als programmadirecteur. Het achter de schermen werken bevalt hem niet en daarom maakt in 1995 de overstap naar Radio Noordzee Nationaal. In 1996 en 1997 is Peter de voice-over stem tijdens de Staatsloterijshow bij RTL 4.

Later is Teekamp op Radio Veronica op zondag tussen 15.00 en 18.00 uur te horen met Het beste van de Top 1000 aller tijden. Vanaf 9 februari 2009 wordt het programma echter verplaatst naar het tijdslot 21.00-00.00 uur.

Zijn stem wordt ook veel gebruikt voor commercials, voice-overs, documentaires en bedrijfsfilms.

Op 31 maart 2013 stopte hij bij Radio Veronica om voor zichzelf te beginnen met een meditatiecentrum. Hij sluit niet uit in de toekomst weer terug te keren op de radio.

Externe link[bewerken]