Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice for All

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice for All is een adventurespel voor de Nintendo DS, ontwikkeld en uitgegeven door Capcom. Het is het vervolg op Phoenix Wright: Ace Attorney. Het is in Japan uitgegeven op 26 oktober 2006 en wordt in het eerste kwartaal van 2007 uitgegeven in Europa. In tegenstelling tot het eerste deel bevat dit tweede deel geen nieuwe rechtszaken.

Platforms[bewerken]

  • Nintendo DS (2006)
  • Wii (2010)

Hoofdrolspelers[bewerken]

Advocaten[bewerken]

Phoenix Wright[bewerken]

Naruhodou Ryuuichi (成歩堂龍一)

25 jaar. Hoofdrolspeler en nog altijd een onverslagen advocaat. Hij komt tijdens rechtszaken vaak in de problemen, maar weet zich altijd te redden.

Mia Fey[bewerken]

Ayasato Chihiro (綾里千尋)

Overleden. Ondanks dat ze dood is, kan ze haar geest nog altijd manifesteren in andere mensen. Helpt Phoenix Wright altijd als hij in de problemen zit.

Overigen[bewerken]

Maya Fey[bewerken]

Ayasato Mayoi (綾里 真宵)

18 jaar. Verliet Phoenix afgelopen jaar om te trainen voor een medium in Kurain Village. Ze gedraagt zich nog steeds nogal kinds en is vaak enthousiast om mensen te helpen.

Maggey Byrde[bewerken]

Mako Suzuki (須々木マコ

22 jaar. Politieagente. Lijkt qua gedrag erg veel op Maya Fey. In tegenstelling tot Maya raakt Maggey echter sneller in de problemen.

Pearl Fey[bewerken]

Harumi Ayasato (綾里春美)

8 jaar. Nichtje van Mia en Maya Fey. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze erg sterke psychische krachten, waarschijnlijk nog sterkere dan Mia en Maya Fey.

Openbare aanklagers[bewerken]

Winston Payne[bewerken]

Auchi Takefumi (亜内 武文)

53 jaar. Is niet zo wreed en agressief als de meeste aanklagers. Raakt erg snel gefrustreerd en kan vaak niet goed argumenten geven op bepaalde uitspraken van hem.

Franziska von Karma[bewerken]

Mei Karuma (狩魔冥)

18 jaar. Is de dochter van Manfred von Karma. Is al sinds haar 13e openbaar aanklager en is naar Amerika gereisd om Phoenix Wright te verslaan om wraak te nemen voor haar vader. Hoewel haar vader meestal erg kalm is, raakt Franziska sneller gefrustreerd dan haar vader. Ze draagt altijd een zweep bij zich. Als ze geen gelijk krijgt, gebruikt ze deze zweep ook vaak.

Getuigen[bewerken]

Richard Wellington[bewerken]

Takamasa Moroheiya (諸平野貴雅)

22 jaar. Student. Is erg arrogant, egoïstisch en doet echt alles om zijn zin te krijgen. Vindt zichzelf erg modieus gekleed en vindt zelf ook dat hij een heel goede opleiding volgt. Kraakt ook vaak mensen af vanwege hun opleiding of beroep.

Hoofdstukken[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

1. The Lost Turnabout[bewerken]

Phoenix Wright moet politieagente Maggey Byrde verdedigen, die wordt verdacht van de moord op haar vriend. Er is echter een groot probleem: Phoenix lijdt aan geheugenverlies!

2. Reunion, and Turnabout[bewerken]

Phoenix is weer verenigd met Maya, en zij wordt weer verdacht van moord. En deze keer is het in haar geboorteplaats. Phoenix zal moeten strijden tegen de dochter van Manfred von Karma: Franziska von Karma.

3. Turnabout Big Top[bewerken]

Illusionist Max Galactica wordt verdacht van de moord op circusbaas Russel Berry, en iedereen in het circus is geschokt. Uiteindelijk blijkt er een ongeluk van een half jaar geleden (in het circus) moeten worden opgehaald om deze zaak op te lossen.

4. Farewell, My Turnabout[bewerken]

Global Studios zit weer in de problemen als er alweer een acteur wordt vermoord, en de nieuwe acteur van de Steel Samurai - Matt Engarde - is verdachte. Niet alleen het lot van Matt Engarde ligt in Phoenix' handen, maar ook dat van Maya! Bovendien keert er ook nog eens een oude bekende terug...

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
Thunderbolt Games Nintendo DS 4 januari 2007 90%
NintendoWorldReport Nintendo DS 22 januari 2007 85%
The Review Busters Nintendo DS 2007 85%
GameCola.net Nintendo DS augustus 2008 83%
Fragland.net Nintendo DS 27 april 2007 82%
Adventure Gamers Nintendo DS 11 maart 2007 80%
GameSpy Nintendo DS 25 januari 2007 70%
Yahoo! Games Nintendo DS 16 januari 2007 70%
Gaming Age Nintendo DS 15 februari 2007 67%
PlayDevil Nintendo DS 18 juli 2007 60%