Pippa Middleton

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pippa Middleton (juni 2013)

Philippa Charlotte (Pippa) Middleton (Reading (Engeland), 6 september 1983) is de zus van Kate Middleton, de echtgenote van Prins William. Ze is actief in het postorderbedrijf met feestartikelen van haar ouders en bracht op 25 oktober 2012 haar eerste boek "Celebrate" uit, een boek met tips voor feestjes in de huissfeer.

Zij werd bekend door de bruiloft van haar zus met Prins William, waar zij één van de getuigen en volwassen begeleiders van de vier bruidsmeisjes en twee bruidsjonkers was.

Pippa is de enige zus van Catherine, hertogin van Cambridge en schoonzus van prins William, hertog van Cambridge. Zij is actief als een feestorganisator in het bedrijf van haar ouders. Pippa Middleton werd geboren als het tweede kind in een gezin van drie kinderen. Haar vader Michael Middleton werkte destijds als vluchtdispatcher bij British Airways. Haar moeder was stewardess en richtte in het midden van de jaren tachtig het postorderbedrijf Party Pieces op. Het liep zo goed, mede door een snelle instap in internetverkoop, dat de vader het bedrijf vervoegde, het echtpaar miljonair werd en het bedrijf in 1995 kon verhuizen naar een reeks boerderijgebouwen bij Ashampstead Common. Zij groeide op eerst in de familiewoning in Bradfield Southend, in 1995 verhuisde het gezin naar een landhuis in Bucklebury in Berkshire.

Zij ging, net als haar zus, naar St. Andrews School in Pangbourne, daarna Downe House, een kostschool voor meisjes in Cold Ash en vervolgens aan Marlborough College in Wiltshire. Na de middelbare school volgde ze haar zus naar Schotland en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Edinburgh. In 2008 rondde Middleton haar studie af.

Doordat haar zus een relatie had met prins William, kwam zij zelf ook veel in de media. Er is veel aandacht voor haar sociale leven en levensstijl. Door verschillende bladen is zij omschreven als een van de meest begeerde vrijgezellen van Groot-Brittannië. Het Brits societyblad Tatler gaf haar die titel expliciet in november 2008 in de jaarlijkse editie van hun The Little Black Book.

Tijdens het koninklijk huwelijk van haar zus werd Middleton uitgebreid geprezen voor haar jurk. Deze jurk werd net als het bruidskleed ontworpen door Sarah Burton van het modehuis Alexander McQueen, en deelt een aantal gemeenschappelijke kenmerken en stoffen met de bruidsjurk. Op het Twitter netwerk werd haar verschijning in die mate becommentarieerd dat ze een van de populairste trending topics werd.

Volgens een aantal media overschaduwde Pippa de bruid qua sensualiteit. Enkele maanden na dato volgde een golf van ingrepen bij dames die gelijkvormige rondingen najoegen. [1]

Een verloving Middleton met toenmalige vriend Nico Jackson liep op niets uit, in 2015 ging het koppel uit elkaar. In 2016 werd een huwelijk aangekondigd met de steenrijke bankier James Matthews. [2]

Literatuur[bewerken]

  • Vriesema, Ingmar (2011). Pippa Middleton. Uit: Het beroemde broer & zus boek. Rap, Amsterdam. p.36-39. ISBN 978-94-004-0291-1.