Poplijnen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Poplijnen (voluit: Poplijnen door de jaren zeventig) is een twaalfdelig Nederlands radioprogramma dat de NOS eind 1979 uitzond.

Frits Spits ruilde in december 1979 de zendtijd van De Avondspits en de Nationale Hitparade in voor een overzicht van de ontwikkelingen in de popmuziek gedurende de jaren zeventig. Elk deel besloeg 1 jaar. Het eerste deel, "De vooravond", behandelde 1969. Het laatste deel, "De hoofdlijnen", gaf een samenvatting en een vooruitblik op de jaren 80. De uitzendingen vonden plaats tussen zes en zeven uur 's avonds.

Tom Blomberg leverde de informatie. In elk van de 10 jaaroverzichten las een gast de belangrijkste nieuwsfeiten uit het jaar, waaronder Lex Harding en Peter Holland. Hans Hoogendoorn en Felix Meurders leenden hun stemmen aan de jingles.

Frits Spits besloot het laatste deel met Sara van Fleetwood Mac: "Tom en ik besluiten deze serie Poplijnen met een lied dat door haar schoonheid ongevoelig is voor welke tijd dan ook en daarom voor de popmuziek een levenslijn is".

Uitzenddetails[bewerken]