Poplijnen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Poplijnen (voluit: Poplijnen door de jaren zeventig) is een twaalfdelig Nederlands radioprogramma dat de NOS in december 1979 op Hilversum 3 uitzond.

Frits Spits ruilde in december 1979 de zendtijd van De Avondspits en de Nationale Hitparade in voor een overzicht van de ontwikkelingen in de popmuziek gedurende de jaren zeventig. Elk deel besloeg een jaar. Het eerste deel, "De vooravond", behandelde 1969. Het laatste deel, "De hoofdlijnen", gaf een samenvatting en een vooruitblik op de jaren tachtig. De uitzendingen vonden plaats tussen 18.00 en 19.00 uur.

Tom Blomberg leverde de informatie. In elk van de tien jaaroverzichten las een gast de belangrijkste nieuwsfeiten uit het jaar, zoals Lex Harding en Peter Holland. Hans Hogendoorn en Felix Meurders leenden hun stemmen aan de jingles.

Frits Spits besloot het laatste deel met Sara van Fleetwood Mac: "Tom en ik besluiten deze serie Poplijnen met een lied dat door haar schoonheid ongevoelig is voor welke tijd dan ook en daarom voor de popmuziek een levenslijn is".

Uitzenddetails[bewerken | brontekst bewerken]