Portaal:Disney/Uitgelicht/25

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bambi is een 70 minuten durende Amerikaanse geanimeerde film uit 1942 van Walt Disney en geregisseerd door David Dodd Hand over het damhertje Bambi. Deze film is de 5e klassieker van Disney.

De film verscheen op 13 augustus 1942, maar men was al in 1937 bezig met de voorbereidingen voor deze film. De film was gebaseerd op het boek Bambi, ein Leben im Walde (1923) van de Oostenrijks-Hongaarse auteur Felix Salten. Een vervolg op de tekenfilm, Bambi II, werd uitgebracht in 2006.

In de film is Bambi een witstaarthert, in het boek dat de basis vormt voor de film is hij een ree. Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, maar zijn geluk slaat al gauw om als zijn moeder doodgeschoten wordt door jagers (die overigens nooit in beeld te zien zijn). Bambi leert overleven en wordt verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs, en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, en om de andere herten in veiligheid te brengen. (Lees verder...)