Portaal:Harry Potter/Uitgelicht/28

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Ministerie van Toverkunst (Engels: Ministry of Magic) is een ministerie uit J.K. Rowlings zevendelige boekenserie over Harry Potter.

Het hoofd van het Ministerie van Toverkunst is de Minister van Toverkunst. Na de val van Heer Voldemort is Cornelis Droebel minister geworden. Dit was hij tot aan het begin van het zesde boek, waarna Rufus Schobbejak het van hem overnam, sinds bekend is geworden dat Heer Voldemort is herrezen. Rufus Schobbejak is de 209de minister.

In het zevende boek blijkt dat Voldemort het ministerie wil overnemen. Hij laat Rufus Schobbejak vermoorden en laat Pius Dikkers minister van toverkunst worden. Aangezien Dikkers onder de Imperiusvloek verkeert, heeft Voldemort de macht over de hele tovenaarswereld en worden alle mensen die iets te maken hebben met Harry Potter vervolgd of gedood. Ook worden Dreuzels vervolgd. Na de dood van Voldemort wordt Romeo Wolkenveldt minister en die brengt veel vernieuwingen in de tovermaatschappij.

Het Ministerie van Toverkunst is gevestigd in het centrum van Londen en is te bereiken door middel van een oude, rode telefooncel in een verlaten zijstraat. Onder de Minister van Toverkunst zijn verschillende secretarissen (in het bijzonder Dorothea Omber) en hoofden van de verschillende magische departementen.