Portaal:Nederlandse Publieke Omroep/Uitgelicht/12

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Radio 2 is een nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep. Het station richt zich in eerste instantie op de doelgroep 40 tot en met 54 jaar, maar wordt ook goed beluisterd door de doelgroepen Business-to-Business en boodschappers 25-54 jaar. Er wordt muziek uitgezonden uit de jaren 70 en 80, met aanvullend recentere platen en gouwe ouwe uit de jaren 60. Sinds 2005 werken acht verschillende publieke omroepen samen, namelijk: AVRO, BNN, EO, KRO, NCRV, TROS, VARA en WNL.

Elke omroep kreeg, anders dan tegenwoordig, iedere week een gehele dag ter beschikking om te mogen uitzenden. Deze zogenaamde verticale programmering zorgde voor afwisseling, immers klonk iedere omroep anders.

Veronica zond op woensdag uit, en daar luisterden ook mensen naar die op de andere dagen van de week naar Radio 3 luisterden, omdat op woensdag de EO en de VPRO op die zender waren te horen. Bekende programma's in die tijd waren onder meer Muziek terwijl u werkt (met Hans Mondt), Will wil wel (met Will Luikinga), Adres Onbekend en Van Twaalf tot Twee (met Ted de Braak).