Portaal:Televisie/Uitgelicht/11

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Desperate Housewives is een Amerikaanse, Emmy en Golden Globe winnende televisieserie van ABC over een paar vriendinnen die in een ogenschijnlijk gezapige Amerikaanse buitenwijk wonen. De setting van het gebeuren is Wisteria Lane, een straat in het fictieve Fairview in 'The Eagle State'. De kijker volgt het leven van een groepje vrouwen zoals gezien door de ogen van hun overleden buurvrouw, waarbij stilaan duidelijk wordt dat zich achter iedere deur geheimen, misdaden en mysteries afspelen. Het programma, dat in première ging bij ABC op 3 oktober 2004, werd uitgezonden in 130 landen, met een geschat kijkersaantal van 119 miljoen.

De huisvrouwen typeren allemaal een ander type vrouw in de huidige maatschappij. Dit levert een verhaallijn op waarbij alles en iedereen met elkaar te maken krijgt en niets is zoals het op het eerste gezicht lijkt. De stijlelementen van de serie zijn te omschrijven als drama, komedie, mysterie, thriller, klucht, camp, soap en satire.

In Nederland werd de serie op Net5 uitgezonden. In België lagen de rechten bij de openbare omroep VRT. Toen de reeks werd uitgezonden op Eén vielen de kijkcijfers tegen. Vanaf het tweede seizoen liep de reeks op Canvas. (Lees verder)