RVS Verzekeringen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een nog bestaand reclamebord in België.
België - Brussel - Voormalige zetel van de RVS

RVS Verzekeringen was een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die onder die naam actief was van 1838 tot 2011, thans een onderdeel van de Nationale-Nederlanden. Gedurende het grootste deel van de 19e eeuw was de RVS gevestigd aan de Westerstraat 3 in Rotterdam. Begin jaren 90 van de vorige eeuw heeft de RVS zijn intrek genomen in het nieuwe pand van Nationale Nederlanden (Delftse Poort), in de kleinste van de twee torens. In 1995, na de fusie met Victoria Vesta, verhuisde het grootste deel van het personeel naar het Victoria Vesta pand in Ede in de provincie Gelderland.

De panden aan de Westerstraat moesten plaats maken voor de bouw van de Erasmusbrug.

Fusies[bewerken]

Het aanvankelijke fonds Tot aller welzijn werd opgericht door de Nederlander Theo Wijlacker (1804-1861) en had tot doel het verzorgen van een fatsoenlijke begrafenis voor de aangesloten klanten.[1] Pas in 1898 werd de naam RVS (Rotterdamse Verzekering Sociëteiten) aangenomen en werd het gamma uitgebreid met ziekenfondsen en levensverzekeringen. De maatschappij was ook actief in België en ook bekend omwille van de grote metalen reclameborden met daarop het logo van een echtpaar van goeden huize, hoge hoed, wandelstok, parasol en hond, een logo dat in 1905 werd ontworpen door Tjeerd Bottema en nagenoeg in elk dorp zichtbaar was op strategisch plaatsen, ook in België.

In de jaren 60 werd RVS opgenomen in de Amfas-groep die later opging in Nationale-Nederlanden. In 1993 fuseerde het met Victoria Vesta maar bleef de merknaam behouden. Samen met de schaalvergroting werd het aanbod van verzekeringsproducten uitgebreid. In de jaren 90 ging alles op in de nieuw opgerichte ING Groep. In 2011 verdween de naam RVS uit de markt maar bleef de werking verdergaan bij de Nationale-Nederlanden binnen de ING Groep.[2]