Raëlisme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vrouw op bed met Raëlisme-symbool

Raëlisme is de ufo-religie van de Raëliaanse beweging, die gesticht is door voormalig autorace-journalist Claude Vorhilon.

Raëlianen geloven dat al het leven op aarde in een laboratorium is geschapen door een buitenaards ras dat de Elohim zou heten. De Elohim zouden op meerdere momenten in onze geschiedenis de aarde bezocht hebben als verschillende profeten. De mens echter heeft de boodschap niet begrepen en heeft de Elohim voor god(en) aangezien.

Claude Vorhilon beweert dat hij in de jaren 70 tweemaal een ontmoeting met een alien, die Jaweh heet, gehad heeft. Deze zou hem de opdracht hebben gegeven een ambassade op aarde te stichten, om de Elohim op aarde te verwelkomen. Rael zegt tijdens een van deze ontmoetingen mee geweest te zijn naar de thuis planeet van de Elohim, alwaar hij gekloond is.

Raëlianen zijn een groot voorstander van klonen. Ze geloven dat door middel van klonen de in verschillende religies beloofde opstanding werkelijkheid kan worden.

Op 26 december 2002 kondigde Brigitte Boisselier, een Raëliaanse bisschop en directeur van het biotechnologische bedrijf Clonaid, aan dat het bedrijf erin geslaagd was de eerste gekloonde mens te hebben gecreëerd. De baby zou Eve heten, maar bewijs bleef achterwege en het bestaan van Eve wordt door velen als een hoax beschouwd.