Rachel Rosier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rachel Rosier
Rachel Rosier in 2017
Geboren 16 maart 1990
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentator
Programmamaker
Jaren actief 2011 – heden
Bekend van Checkpoint, Topdoks
Portaal  Portaalicoon   Media
Rachel Rosier bezichtigt de Remonstrantse kerk in Rotterdam

Rachel Rosier (spreek uit als: RAAgol ROsier[1]; IPA: [ˈrɑxgɔl ˈrosir]?[2][3]) (Huizen[4], 16 maart 1990) is een Nederlands televisiepresentatrice en programmamaker. Ze werkt mee aan verschillende programma's, zowel voor als achter de schermen, maar landelijk bekend wordt ze als gezicht van het testprogramma Checkpoint, dat wordt uitgezonden op Zapp, NPO 3.

Biografie en carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Begin carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In haar jeugd schrijft Rosier artikelen voor het lokale Huizense weekblad. Tevens werkt ze in haar vrije tijd mee op de redactie van het kinderprogramma BlinQ bij de Evangelische Omroep (EO). Na haar middelbare school volgt Rosier een journalistieke opleiding aan de Christelijke Hogeschool Ede. Tijdens deze studie loopt ze stage op de redactie van het BEAM-programma Jong bij de EO.[5][6]

Na het afronden van haar opleiding stroomt ze verder door binnen BEAM en EO. Ze wordt vaste redacteur en werkt naast Jong ook mee aan Bestemming Onbekend[5] en als dj bij BEAM Radio.[7] Vervolgens werkt ze enkele jaren als redacteur achter de schermen bij verschillende EO-kinderprogramma's, waaronder Verborgen Verhalen en Hip voor Nop.[6][8][9]

Naderhand doet Rosier mee aan een casting voor nieuwe EO-presentatoren, waar ze met goed gevolg doorheen komt.[6] In de periode die volgt zou ze beginnen als tv-presentatrice.

Als presentatrice[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2016 volgt Rosier de naar de KRO-NCRV overgestapte Klaas van Kruistum op als presentator van het met een Gouden Stuiver bekroonde Checkpoint op Zapp, NPO 3. Met ingang van het elfde seizoen wordt zij het vaste gezicht van het testprogramma voor de jeugd.[8] Tevens is ze dat najaar te zien als presentator van Nederland in 2050 (samen met Daniël Poolen).

In diezelfde periode is ze ook voor het eerst te zien als presentatrice van het medische jeugdprogramma Topdoks.[10] Dit programma presenteert ze samen met Elbert Smelt waarmee ze naderhand nog meer tv-programma's zou maken. Het duo maakt in 2020 hun opwachting in de nieuwe tv-programma's De Smerige Quiz en Tussen Kop en Staart.

Los van Smelt is Rosier in 2020 ook als presentatrice te zien in de programma's CoronaCops, Alleenzaam en de documentaire Volendam - 20 jaar later. In 2021 maakt Rosier haar opwachting als presentatrice voor EO Metterdaad. Het jaar erna volgt CHICA, dat ze samen met Anne Appelo en Anne-Mar Zwart presenteert.

Overige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

In 2019 speelt Rosier in The Passion een van de discipelen. Tevens is ze dat jaar verslaggever in het Sinterklaasjournaal, een rol die ze in 2020 en 2021 weer zou vervullen. Datzelfde jaar begint ze ook als columnist voor de Eva.[11] Dat najaar zingt en speelt Rosier mee in het lied met bijbehorende videoclip Pelgrimsgebed van Elbert Smelt.

Programmaoverzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Programma Jaren Opmerkingen
Checkpoint 2016 – 2020
Nederland in 2050 2016 met Daniël Poolen
Topdoks 2016 – heden met Elbert Smelt
The Passion 2019 2019 als discipel
Sinterklaasjournaal 2019 – heden als verslaggever
De Smerige Quiz 2020 – heden met Elbert Smelt
CoronaCops 2020
Alleenzaam 2020
Tussen Kop en Staart 2020 met Elbert Smelt
Volendam - 20 jaar later 2020
EO Metterdaad 2021
CHICA 2022 met Anne Appelo en Anne-Mar Zwart
Rachel Valt Binnen 2022

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Rosier is de dochter van Victor en Christa Rosier, allebei werkzaam in de media. Ze is getrouwd en moeder van twee zoons.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]