Rancid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rancid
Optreden Rancid in 2006
Optreden Rancid in 2006
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1991-heden
Oorsprong Albany, Californië, V.S.
Genre(s) Punkrock, ska-punk
Label(s) Epitaph, Hellcat Records, Warner Bros. Records
Leden
Zang, gitaar Tim Armstrong
Gitaar, zang Lars Frederiksen
Bas, zang Matt Freeman
Drums Branden Steineckert
Oud-leden
Drums Brett Reed
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Rancid in 2006

Rancid is een in 1991 opgerichte punkrockband met invloeden uit de ska. De band is opgericht door Tim Armstrong en Matt Freeman. Als grootste invloed voor Rancid geldt The Clash.

Bandleden[bewerken]

Ex-leden[bewerken]

Geschiedenis[bewerken]

Armstrong en Freeman waren al sinds hun vijfde vrienden geweest en hadden in verschillende bands gespeeld, waaronder de ska-punk band Operation Ivy.

Armstrong had al enkele jaren een alcohol en drugsprobleem en dit werd erger nadat Operation Ivy uit elkaar ging. Freeman had enkele jaren geprobeerd zijn vriend te helpen. Hij richtte verschillende bandjes op, zodat Armstrong zich hierop ging concentreren en van zijn verslavingen afkwam. Dit werkte echter niet.

Toen Freeman het contact met Armstrong wilde verbreken om diens verslavingen besloot Armstrong af te kicken. Nadat Armstrong was afgekickt richtten ze de band Rancid op. Armstong's huisgenoot Brett Reed werd gevraagd de drums te bespelen. Als het aan Freeman lag zou dit de definitieve formatie zijn, omdat hij alleen vrienden van hem in de band wilde.

Na hun eerste album Rancid, waar Billie Joe Armstrong (Green Day) aan had meegewerkt, zag Tim Armstrong een optreden van Lars Frederiksen en diens band. Na het optreden vroeg Armstrong aan Frederiksen bij Rancid te komen spelen mocht zijn band uit elkaar gaan. De band ging uit elkaar en Lars Frederiksen ging als tweede gitarist/zanger bij Rancid spelen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, omdat Freeman de formatie aanvankelijk op 3 wilde houden.

Na hun tweede album Let's go werden ze bekend in de punkscene. Na hun derde album "...And Out Come the Wolves" kregen ze ook een redelijke bekendheid buiten de punkscene, met name door de nummers Ruby Soho en Time Bomb.

Tim Armstrong richtte in 1999 samen met Blink-182 drummer Travis Barker en rapper Rob Ashton een tweede band op genaamd The Transplants.

In 2001 begon Lars Frederiksen een tweede band, Lars Frederiksen and the Bastards.

In 2004 speelde bassist Matt Freeman naast Rancid ook tijdelijk in de band Social Distortion.

Op 3 november 2006 maakte de band bekend dat drummer Brett Reed, tot de grote verbazing van de fans, de band heeft verlaten. Zijn vervanger is Branden Steineckert, afkomstig uit de alternatieve-rockband The Used

In 2007 bracht Tim Armstrong een solo album uit genaamd A poet's life. De single Into Action stond op nummer 1 in de Kink 40.

In 2010 richtte Matt Freeman de band Devils Brigade op.

Tegenwoordig geldt Rancid als grootste invloed van een nieuwe generatie bands, waaronder Time Again en Left Alone .

Discografie[bewerken]

Externe links[bewerken]