Real Conservatorio Superior de Música de Madrid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Real Conservatorio Superior de Música de Madrid

Het Real Conservatorio Superior de Música de Madrid is een conservatorium in Madrid. Het werd opgericht op 15 juli 1830 bij Koninklijk Besluit en droeg aanvankelijk de naam Real Conservatorio de Música y Declamación de María Cristina.

De oorspronkelijke locatie was aan de Plaza de los Mostenses. In 1852 vertrok man naar het Teatro Real, het koninklijke theater aan de Calle de Felipe V. Daar was het gevestigd in een centraal gebouw tot 1925. In de daaropvolgende 65 jaar had het conservatorium geen centraal gebouw meer en was verdeeld het over verschillende gebouwen in Madrid. Sinds 12 december 1990 is door een besluit van de minister voor onderwijs en wetenschappen Javier Solana Madariaga vastgelegd, dat het conservatorium weer terugkwam in het oorspronkelijke gebouw uit de 18e eeuw, dat door de architecten Manuel en Ignacio de las Casas en Jaime Lorenzo compleet gerenoveerd was. Het is het voormalige Hospital Clínico de San Carlos dat precies tegenover van het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ligt.

Momenteel biedt het conservatorium plaats aan zo'n 1400 studenten en 90 professoren. Het instituut heeft 5 grote en 35 middelgrote concertzalen. In het centrale gebouw zijn ook de directie, de administratie, de bibliotheek, de aula magna en andere dienstverleningen ondergebracht.

Beroemde professoren en studenten[bewerken]


Externe link[bewerken]

(es) Officiële internetpagina