Reeperbahn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ingang Herbertstrasse met hekken gecamoufleerd; erachter bevinden zich de bordelen

De Reeperbahn is een 930 meter lange straat in Hamburg, maar de naam wordt ook gebruikt voor het hele prostitutiegebied van Hamburg. Behalve beperkte tippelprostitutie, is er een steeg met raamprostitutie en bevinden zich enige eroscentra aan de straat. Naast prostitutie is de Reeperbahn ook bekend om zijn vele clubs, cafés en andere uitgangsgelegenheden.

De straat bevindt zich in de wijk St. Pauli en loopt van de Nobispoort tot de Millernpoort.

De Reeperbahn is tegenwoordig een drukbezochte plek door het grote aantal muziekclubs en discotheken. De bekendste straat in deze buurt, de Grosse Freiheit (grote vrijheid), is een zijstraat van de Reeperbahn, met eveneens tal van muziekclubs en discotheken.

Oorsprong van de naam[bewerken]

De naam Reeperbahn (Hoogduits: Reiferbahn) is afkomstig uit het touwmakersbedrijf waar de touwslagers (Duits: Reepschlägern) voor het in elkaar draaien van scheepstouwen een lang recht pad ter beschikking hadden: de Reeperbahn. In Nederland, waar hetzelfde werkgebied lijnbaan wordt genoemd, bestaan ook straten met die naam, zoals de Lijnbaan in Rotterdam en de Lijnbaansgracht in Amsterdam.

Externe links[bewerken]