Regimentsfanfare "Garde Grenadiers en Jagers"

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers'
Afbeelding gewenst
Alternatieve naam RF GGJ
Type Koperensemble
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2005 - heden
Dirigent Lute Hoekstra
Concertmeester Sergeant Majoor Marcel Mooibroek
Website [1]
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' (RF GGJ) is een van de professionele muziekkorpsen van de Nederlandse krijgsmacht. Het is verbonden aan het Garderegiment Grenadiers en Jagers en sinds de zomer van 2020 is de standplaats op Legerplaats Ermelo.

Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' (kasteel Amerongen, juni 2018)
Het Koperkwintet 'Garde Grenadiers en Jagers' (Vlasakkers Amersfoort, november 2016)

Signatuur en werkzaamheden[bewerken | brontekst bewerken]

In feite is het korps geen fanfare, maar een koperensemble, aangevuld met slagwerk. Het bestaat uit 21 muzikanten en een vaste dirigent. Het orkest bestaat sinds 5 september 2005. De RF GGJ is onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'. Er wordt regelmatig gezamenlijk met deze kapel opgetreden, bijvoorbeeld tijdens de Nationale Veteranendag en bij Prinsjesdag. Daarnaast verzorgt de RF GGJ ook veel zelfstandige optredens. Hierbij moet vooral worden gedacht aan militaire ceremonies. Ook worden buiten het verband van de landmacht optredens verzorgd.

Educatieve projecten[bewerken | brontekst bewerken]

In de educatieve hoek is de RF GGJ bezig in het voortgezet onderwijs. Voor de onderbouw is er in opdracht van de Nationale Veteranendag een project ontwikkeld die meer laat zien van het leven als veteraan. Dit project - The Battle - draait nog tot de zomer van 2019. Een nieuw project genaamd Vrij Land, is in ontwikkeling en zal in september in premiere gaan.

Koperkwintet[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2007 bestaat er een koperkwintet binnen de RF GGJ. Dit gezelschap treedt op tijdens herdenkingen, recepties en kleine militaire ceremonies. Bij gelegenheid wordt het kwintet aangevuld met percussie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]