Reinold Wiedemeijer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Reinold Wiedemeijer (Velden, 21 oktober 1967) is een Nederlands voormalig voetbalscheidsrechter, die in de Eredivisie, Eerste divisie en KNVB beker floot. Wiedemeijer stond op de A-lijst, de hoogste categorie voor scheidsrechters van de KNVB.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Voordat Wiedemeijer arbiter werd, was hij (prof)voetballer. Wiedemeijer was een veelscorende aanvaller. Zo voetbalde hij onder meer bij de voetbalclub van Meerlo, waarmee hij voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de derde klasse promoveerde. Vervolgens vertrok hij naar Helmond Sport. Ook speelde hij voor SV Venray. Wiedemeijer was ook twee jaar speler/trainer van derdeklasser SV Meerlo.

Wiedemeijer floot in mei 2003 zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Vanaf 2004 leidde Wiedemeijer ook de zwaardere duels in de Eredivisie. Hij was ook internationaal actief, als extra assistent (de vijfde en zesde official) of vierde official.

In november 2016 scheurde Wiedemeijer zijn hamstring tijdens een conditietest van de KNVB. Hierdoor floot hij ruim een jaar geen wedstrijden in het betaald voetbal. In december 2017 maakte hij zijn rentree. Vier maanden later besloot hij echter alsnog te stoppen met het fluiten van professionele wedstrijden, omdat hij het risico op nieuwe blessures te groot vond.[1]

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Wiedemeijer is een fervent hardloper en golfer.