Remy Jungerman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Remy Jungerman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Remy Asse Jungerman
Geboren 1959
Nationaliteit Vlag van Suriname Suriname
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Remie (Remy) Asse Jungerman (Moengo, 1959) is een Surinaams beeldend kunstenaar, overwegend werkzaam in Nederland.

Remy Jungerman volgde van 1985 tot 1989 de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs in Paramaribo en studeerde beeldhouwkunst van 1990 – toen hij zich in Nederland vestigde - tot 1993 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakte studiereizen en kreeg in 2006 als eerste van zes kunstenaars de kans om een stage van een maand te volgen in het Amsterdams Grafisch Atelier.

Jungerman schilderde aanvankelijk schilderijen in een abstracte, surrealistische stijl die soms deed denken aan die van Joan Miró. De gezichten van de afgebeelde personen vertoonden maskerachtige trekken en het kleurgebruik was uitbundig. Later legde Jungerman zich meer toe op installaties, opgebouwd uit allerlei materialen, die vaak reminiscenties aan het koloniale verleden met zich meedragen (jute van koffiezakken, witte grond, opgezette dieren). Inzet van zijn werk is om te laten zien hoe mensen uit verschillende culturen proberen zich verstaanbaar te maken. Hoe geven mensen vorm aan communicatie in de beeldtaal die zij gebruiken, in hun logo’s, hun fotografie, of in complexer samengestelde vormen van expressie.

Remy Jungerman kende solo-exposities en nam deel aan groepsexposities in veel Europese landen, maar ook in Suriname, de Nederlandse Antillen, Brazilië en Argentinië.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]