Rena Sofer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rena Sofer
Rena Sofer in 2014
Algemene informatie
Geboortenaam Rena Sherel Sofer
Geboren 2 december 1968
Geboorteplaats Arcadia (Californië)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1987 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Rena Sherel Sofer (Arcadia (Californië), 2 december 1968) is een Amerikaanse actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Sofer werd geboren in Arcadia (Californië), en na de scheiding van haar ouders groeide zij op in Pittsburgh. Zij doorliep de high school aan de Frisch School, een joodse school in Paramus. Hierna haalde zij haar diploma aan de North Bergen High School in Hudson County en aan de Montclair State University in Montclair (New Jersey).

Sofer begon in 1987 met acteren in de televisieserie Another World, waarna zij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zij is vooral bekend van haar rol als Lois Cerullo in de televisieserie General Hospital, waarin zij in 69 afleveringen speelde (1993-1997) en van haar rol als Quinn Fuller in de televisieserie The Bold and the Beautiful, waarin zij in 946 afleveringen speelde. Voor haar rol in General Hospital won zij in 1995 een Daytime Emmy Award in de categorie Uitstekende Actrice in een Dramaserie. In ditzelfde jaar werd zij voor deze rol ook genomineerd voor een Soap Opera Digest Award in de categorie Uitstekende Jonge Actrice in een Hoofdrol.

Sofer was van 1995 tot en met 1997 getrouwd met acteur Wally Kurth met wie zij een kind (1997) heeft, in 2003 is zij getrouwd met producent en regisseur Sanford Bookstaver met wie zij ook een kind (2003) heeft.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.