Replicars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Replicars
Tatra T603 van de Stb (Tsechoslowaakse veiligheidsdienst) uit de Coldwar serie
Tatra T603 van de Stb (Tsechoslowaakse veiligheidsdienst) uit de Coldwar serie
Chassis Gegoten kunststof
Carrosserie Gegoten zamac
Interieur Gegoten kunststof
Opdruk tampondruk of transfers

Replicars is een Nederlandse fabrikant en importeur van modelauto's.

Replicars uit Nijmegen is een belangrijke importeur van modelauto's in Nederland, met merken als Norev, Ebbro, Bang, Best, GMP, Ixo Models, maar ook fabrikant van modelauto's.

Onder eigen naam heeft onder andere een serie "Coldwar" uitgebracht, met auto's uit zes landen. Ook maakt het auto's voor Nederlandse fabrikanten als Spyker en Donkervoort.

Sinds 2006 heeft Replicars een eigen Merk / Label genaamd Neo Scale Models aan haar gamma toegevoegd. Het betreft hier Resin ( kunsthars ) Modellen met foto-ets onderdelen van een hoge kwaliteit. Eigenaar/directeur Jaap van Dijk besloot hiertoe om de concurrentie in distributieland een stap voor te zijn en modellen te brengen die de diecast producenten laten liggen. In Resin kan men - gezien de lage malkosten van rubber - veel kleinere aantallen toch economisch brengen. De modellen worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd in zuid China in een speciaal voor Neo Scale Models opgezette fabriek. Anno 2010 is Neo Scale Models een begrip en kan zich qua bekendheid meten met de grotere merken. Op 2 Januari 2012 is Replicars verkocht aan een Duits bedrijf.Externe link[bewerken]