Resolutie 130 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van Verenigde Naties
Resolutie 130
Van de VN-Veiligheidsraad
Datum 25 november 1958
Nr. vergadering 840
Code S/RES/130
Onderwerp Internationaal Gerechtshof
Beslissing Moment voor verkiezing nieuwe rechter.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1958
Permanente leden
Vlag van Taiwan Taiwan · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van de Sovjet-Unie Sovjet-Unie · Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van Verenigde Staten (1912-1959) Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Canada 1957-1965 Canada · Vlag van Colombia Colombia · Vlag van Irak (1921-1924) Irak · Vlag van Japan (1870–1999) Japan · Vlag van Panama Panama · Vlag van Zweden Zweden
Internationaal Gerechtshof
Internationaal Gerechtshof

Resolutie 130 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd zonder stemronde door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties aangenomen op 25 november 1958.

Inhoud[bewerken]

De Veiligheidsraad betreurde het overlijden van rechter José Gustavo Guerrero (El Salvador) op 25 oktober. Opgemerkt werd dat de ontstane vacature in het Internationaal Gerechtshof volgens het Statuut van het Hof moest worden ingevuld voor de rest van de ambtstermijn. Ook werd opgemerkt dat de Veiligheidsraad de datum van de verkiezing hiervoor moest bepalen.

Er werd besloten dat deze verkiezing zou plaatsvinden tijdens de veertiende sessie van de Algemene Vergadering of een speciale sessie voor die sessie.

Verwante resoluties[bewerken]

Wikisource Bronnen betreffende dit onderwerp zijn te vinden op pagina United Nations Security Council Resolution 130 van de Engelstalige Wikisource.