Resolutie 208 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van Verenigde Naties
Resolutie 208
Van de VN-Veiligheidsraad
Datum 10 augustus 1965
Nr. vergadering 1236
Code S/RES/208
Stemming
voor
11
onth.
0
tegen
0
Onderwerp Internationaal gerechtshof
Beslissing Moment verkiezing nieuwe rechter
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1965
Permanente leden
Vlag van Taiwan Taiwan · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van de Sovjet-Unie Sovjet-Unie · Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Bolivia Bolivia · Vlag van Ivoorkust Ivoorkust · Vlag van Jordanië Jordanië · Vlag van Maleisië Maleisië · Vlag van Nederland Nederland · Vlag van Uruguay Uruguay
International Criminal Court logo.svg

Resolutie 208 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd aangenomen op 10 augustus 1965. Dat gebeurde op de 1236ste vergadering van de Raad .

Inhoud[bewerken]

De Veiligheidsraad merkte met spijt de dood op van rechter Abdul Badawi op 4 augustus 1965. Voorts werd opgemerkt dat de gecreëerde opening op het Internationaal Gerechtshof voor het verdere verloop van het diensttermijn van de overledene, invulling diende te krijgen overeenkomstig de statuten van het Internationaal Gerechtshof. Volgens artikel 14 van de statuten moest de Veiligheidsraad een datum voor verkiezingen bepalen. Besloten werd dat op de 20ste Algemene Vergadering van de VN een verkiezing gehouden zou worden.

Verwante resoluties[bewerken]

Wikisource Bronnen betreffende dit onderwerp zijn te vinden op pagina United Nations Security Council Resolution 208 van de Engelstalige Wikisource.