Aeroport de Reus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Reus Airport)
Luchthaven Reus
Logo
Aeroport de Reus
IATA: REU ICAO: LERS
Algemene informatie
Type Publiek
Eigenaar AENA
Plaats Reus
Hoogte 71 m
Coördinaten 41° 9′ NB, 1° 9′ OL
Website Aena - Reus Airport
Locatie in Spanje
Aeroport de Reus (Spanje)
Aeroport de Reus
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
07/25 2455 m Asfalt
12/30 950 m gras
Aeroport de Reus
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Luchthaven Reus (Catalaans: Aeroport de Reus, Spaans: Aeropuerto de Reus) is gelegen op ongeveer 5 kilometer van de stad Reus en ongeveer 8 kilometer van de stad Tarragona, in Catalonië, Spanje. Het vliegveld is gesitueerd nabij de Costa Daurada. De luchthaven wordt beheerd door het Spaanse staatsbedrijf AENA.

Door een stijging van het aantal vluchten nam het aantal passagiers dat de luchthaven aandoet toe. In 1995 verwerkte de luchthaven ongeveer 500.000 passagiers. In 2004 was dit aantal meer dan verdubbeld, tot 1,1 miljoen. In 2009 werd een recordaantal passagiers van ruim 1,7 miljoen bereikt. Sindsdien is het aantal jaarlijks gedaald tot minder dan 1,4 miljoen in 2011.[1]

In 2005 begon Transavia vluchten vanuit Schiphol, maar deze vluchtverbinding werd later overgezet naar Rotterdam en werd een maand later gestaakt. In april 2017 begon Transavia weer met vluchten vanuit Schiphol.

In de winter vliegt Ryanair alleen naar Londen. In de zomer zijn er vluchten naar onder andere Eindhoven, Schiphol, Brussel, Charleroi, Frankfurt-Hahn, Gdańsk, Moskou, en bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Aansluitend vervoer[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn drie busroutes van en naar het vliegveld. Een daarvan gaat direct naar Barcelona, de ander rijdt de route naar La Pineda - Salou - Cambrils en terug naar de luchthaven. De derde route gaat rechtstreeks naar Tarragona.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]