Rheinsteig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Na een inspannende klim naar Reichsburg Hammerstein hing een wandelaar zijn doorweekte kleding te drogen aan de bewegwijzering van de Rheinsteig

Rheinsteig is een wandelpad in Duitsland met een lengte van circa 320 kilometer en volgt voor een groot deel de Mittelrhein. Het Duitse woord Steig betekent: steil pad, of bergpad. Het pad kenmerkt zich door de vele, vaak pittige stijgingen (en dalingen) door een afwisseling van bos, weide- en akkerland en wijnbouwgebieden.

Het wandelpad begint in Bonn en loopt via het Zevengebergte en de Drachenfels en gedeeltelijk over hoger gelegen tufsteenwegen via het fort Ehrenbreitstein bij Koblenz, Lahnstein, Filsen en Sankt Goarshausen naar het kasteel Biebrich bij Wiesbaden. De route is natuurlijk ook in omgekeerde richting af te leggen.

De weg is bij het Duitse en Europese wandelwegennet aangesloten. Nabij Burg Lahneck kruist het pad de Lahnhöhenweg.

Als wegaanduiding ziet men een gestileerde R in een blauw vierkant onder de eveneens in blauwe letters Rheinsteig aanduiding. Bij elkaar zijn ongeveer 8000 van deze tekens en ongeveer 900 wegwijzers met afstandsgegevens te vinden.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Route-aanduiding van de Rheinsteig

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Rheinsteig van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.